title
Salat_s_cuketou_Lučina_1245x915.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Šalát s medovou zálievkou a cuketovými rolkami plnenými Lučinou

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 4 ksLučina Originál 100g
  • 2 kscuketa
  • 5 polievková lyžicaolivový olej
  • 2 čajová lyžičkamed
  • 6 hrsťmix šalátov
  • 200 gcherry paradajky
  • 2 čajová lyžičkadijonská horčica
  • soľ a čierne korenie
  • 4 čajová lyžičkanadrobno pokrájaná pažítka
  • výhonky hrachu
  1. V miske zmiešajte Lučinu, nasekané pistácie, čerstvé bylinky a soľ podľa chuti.
  2. Cuketu nakrájajte na mandolíne na tenké plátky, osoľte a nechajte ju niekoľko minút vypotiť. Potom vezmite kuchynskú utierku a odstráňte prebytočnú vodu z oboch strán cukety. 
  3. Cukety zľahka potrite olivovým olejom a opečte ich z oboch strán na grile alebo grilovacej panvici. Hotové cukety nechajte vychladnúť.
  4. Na každú cuketu položíme asi 1 cm vysokú vrstvu Lučiny a zrolujeme ich. 
  5. Potom si pripravte zálievku. V miske zmiešajte olivový olej, med, dijonskú horčicu a bylinky. Zálievku ochutíme soľou a korením.
  6. Do misy vložte šalátovú zmes, nakrájané cherry paradajky a premiešajte so zálievkou.
  7. Šalát dajte do misy alebo na tanier, pridajte cuketové rolky a ozdobte hráškovými výhonkami.
     

Výživové údaje na 100 g

energie
617,9 kj / 147,1 kcal
tuky
12,4 g
sacharidy
5,6 g
z toho cukry
4,6 g
bielkoviny
3,3 g
soľ
0,5 g
vláknina
0,7 g