V miske zmiešajte Lučinu, nasekané pistácie, čerstvé bylinky a soľ podľa chuti.
Cuketu nakrájajte na mandolíne na tenké plátky, osoľte a nechajte ju niekoľko minút vypotiť. Potom vezmite kuchynskú utierku a odstráňte prebytočnú vodu z oboch strán cukety.
Cukety zľahka potrite olivovým olejom a opečte ich z oboch strán na grile alebo grilovacej panvici. Hotové cukety nechajte vychladnúť.
Na každú cuketu položíme asi 1 cm vysokú vrstvu Lučiny a zrolujeme ich.
Potom si pripravte zálievku. V miske zmiešajte olivový olej, med, dijonskú horčicu a bylinky. Zálievku ochutíme soľou a korením.
Do misy vložte šalátovú zmes, nakrájané cherry paradajky a premiešajte so zálievkou.
Šalát dajte do misy alebo na tanier, pridajte cuketové rolky a ozdobte hráškovými výhonkami.