title
salat-so-sparglou-articokami-a-bryndzou-s-udenou-chutou_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčieho mlieka
(0 z 1 hodnotenia)

Šalát so špargľou, artičokami a bryndzou s údenou chuťou

10 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 600 gzelená špargľa
  • 12 ksnakrájané srdiečka artyčokov
  • 300 gmix šalátov
  • 125 gLiptov bryndza
  • 50 mlsmotana na šľahanie
  • soľ a čierne korenie
Liptov_Bryndza_125g_1245x915px.jpg
  1. Špargľu povaríme 4 minúty vo vriacej vode, vodu hneď zlejeme a špargľu preložíme do nádoby s ľadovou vodou. 
     
  2. Uvaríme v slanej vode 3-4 artičoky a vyrežeme srdiečka z nich srdiečka, rozštvrtíme (alebo použijeme zavárané), dáme ich do nádoby s 2 PL citrónovej šťavy 3 PL olivového oleja a troškou soli. Premiešame. 
     
  3. Na tanier dáme šalátové lístky prekladané pokrájanou špargľou a artičokami, preloženú bryndzou, zmiešanou so smotanou. Dochutíme. 

     

! Náš tip !

Výborne sa hodia aj sójové klíčky a krutóny. Podávame s chladeným vínom Müller Thurgau.

Výživové údaje na 100 g

energie
143,4 kj / 34,1 kcal
tuky
1,0 g
sacharidy
3,5 g
z toho cukry
1,7 g
bielkoviny
1,5 g
soľ
0,5 g
vláknina
3,1 g