Šalát so špargľou, artičokami a bryndzou s údenou chuťou
10 min
4 porcia
Budete potrebovať
600 gzelená špargľa
12 ksnakrájané srdiečka artyčokov
300 gmix šalátov
125 gLiptov bryndza
50 mlsmotana na šľahanie
soľ a čierne korenie
Špargľu povaríme 4 minúty vo vriacej vode, vodu hneď zlejeme a špargľu preložíme do nádoby s ľadovou vodou.
Uvaríme v slanej vode 3-4 artičoky a vyrežeme srdiečka z nich srdiečka, rozštvrtíme (alebo použijeme zavárané), dáme ich do nádoby s 2 PL citrónovej šťavy 3 PL olivového oleja a troškou soli. Premiešame.
Na tanier dáme šalátové lístky prekladané pokrájanou špargľou a artičokami, preloženú bryndzou, zmiešanou so smotanou. Dochutíme.
! Náš tip !
Výborne sa hodia aj sójové klíčky a krutóny. Podávame s chladeným vínom Müller Thurgau.