title
salat-s-bryndzovou-zalievkou_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčieho mlieka
(0 z 1 hodnotenia)

Šalát s bryndzovou zálievkou

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 1 ksLiptov Bryndza 125g
  • 150 gcherry paradajky
  • 30 gstonky zeleru
  • 1 ksmladá cibuľka
  • 1 polievková lyžica
  • 1 polievková lyžicaolivový olej
  • 3 kscitrón
  • 1 kschilli paprička
  • 1 čajová lyžičkamed
  • soľ a čierne korenie
Liptov_Bryndza_125g_1245x915px.jpg
  1. Olivový olej vymiešame metličkou s citrónovou šťavou (2:1). Pridáme kôpor, malú časť bryndze, tak aby nám vznikla nie príliš hustá omáčka. 
  2. Dochutíme medom, soľou, čiernym korením a v prípade potreby pridáme ďalšiu citrónovú šťavu. 
  3. Zeleninu nakrájame na menšie kúsky a prelejeme bryndzovým dresingom. 
  4. Šalát môžeme podávať samostatne, alebo ako prílohu k hovädziemu, alebo jahňaciemu steaku.

Výživové údaje na 100 g

energie
528,2 kj / 125,8 kcal
tuky
8,6 g
sacharidy
6,6 g
z toho cukry
4,8 g
bielkoviny
5,2 g
soľ
1,1 g
vláknina
0,9 g