Menu
Recepty
Články
Značky
Súťaže
Novinky
Domov >
Recepty >
Šalát s bryndzovou zálievkou
Z ovčieho mlieka
(0 z 1 hodnotenia)
Šalát s bryndzovou zálievkou
30 min
4 porcia
Budete potrebovať
1 ks
150 g
cherry paradajky
30 g
stonky zeleru
1 ks
mladá cibuľka
1 polievková lyžica
1 polievková lyžica
olivový olej
3 ks
citrón
1 ks
chilli paprička
1 čajová lyžička
med
soľ a čierne korenie
Olivový olej vymiešame metličkou s citrónovou šťavou (2:1). Pridáme kôpor, malú časť bryndze, tak aby nám vznikla nie príliš hustá omáčka.
Dochutíme medom, soľou, čiernym korením a v prípade potreby pridáme ďalšiu citrónovú šťavu.
Zeleninu nakrájame na menšie kúsky a prelejeme bryndzovým dresingom.
Šalát môžeme podávať samostatne, alebo ako prílohu k hovädziemu, alebo jahňaciemu steaku.
Výživové údaje na 100 g
energie
528,2 kj / 125,8 kcal
tuky
8,6 g
sacharidy
6,6 g
z toho cukry
4,8 g
bielkoviny
5,2 g
soľ
1,1 g
vláknina
0,9 g
Nech Vám neutečie žiadny recept.
Odoberajte náš newsletter.
Odoberať
Som profesionál v gastroprevádzke
Prihlásením k odberu newslettera súhlasíte s
pravidlami spracovania osobných údajov
. Kedykoľvek sa môžete z odberu odhlásiť.