title
salat-na-grilovacku_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčieho mlieka
(0 z 1 hodnotenia)

Šalát na grilovačku

15 min + + 10 min
2 porcia

Budete potrebovať

  • 1 ks
  • 0.50 ksbaklažán
  • 1 kscuketa
  • 2 ksparadajky
  • 1 ksčervená paprika
  • 0.50 čajová lyžičkasaturejka
  • 1 čajová lyžičkatymián
  • 1 čajová lyžičkarozmarýn
  • 10 ks lístkůčerstvá bazalka
  • 1 polievková lyžicapetržlenová vňať
  • 3 polievková lyžicaolivový olej
  • 0.50 ksjemne nasekaná feferónka
  • 2 polievková lyžicacitrónová šťava
  • 2 polievková lyžicavoda
  • soľ
  • čierne korenie
Liptov_Bryndza_125g_1245x915px.jpg
  1. Zeleninu umyjeme a pokrájame na kolieska hrubé cca 4 mm.
  2. Feferónku nakrájame na kolieska a mierne opražíme na troche olivového oleja. Do zvyšného oleja pridáme soľ, korenie a posekané bylinky.
  3. Na panvicu pridáme nakrájanú zeleninu a polejeme olejovou emulziou. Prudko opečieme z oboch strán (ako na grile).
  4. Z citrónovej šťavy, oleja a z vody si pripravíme zálievku, ktorú pridáme ku grilovanej zelenine.
  5. Zeleninu preložíme na taniere, pridáme rozdrobenú bryndzu Liptov s údenou chuťou a dozdobíme lístkami čerstvej bazalky a kolieskami feferónky podľa chuti.

Výživové údaje na 100 g

energie
401,0 kj / 95,5 kcal
tuky
7,3 g
sacharidy
3,8 g
z toho cukry
2,4 g
bielkoviny
3,1 g
soľ
0,5 g
vláknina
1,3 g