title
35a_1245x915px.jpg
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Roztancovaný čardáš

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 4 ksSedlčanský Hermelín Pikantný
  • 200 mlrastlinný olej
  • 100 gpikantná saláma
  • ajvar
  • 1 čajová lyžičkachilli pasta
  • 100 gkyslá kapusta
  • 2 čajová lyžičkasladká paprika
  • 1 čajová lyžičkanové korenie
  • 1 čajová lyžičkaúdená morská soľ
SEDLCANSKY_Pikantni_100g_1245x915px.jpg
  1. Hermelíny rozkrojte pozdĺžne, potrite ajvarom a čili pastou, vložte medzi polovice niekoľko koliesok paprikáša či inej pikantnej salámy a syry zase pekne zlepte dohromady.
     
  2. Potom prichádza na rad vrstvenie. Začnite plneným Hermelínom, naň položte časť kyslej kapusty, zasypte štipkou mletej papriky, štipkou soli a prihoďte pár guľôčok korenia. Tento postup opakujte, dokiaľ nebude pohár plný.
     
  3. Potom olejom všetko zalejte aspoň pol centimetra nad okraj syra, pohár uzatvorte a nechajte 3 až 4 dni odležať v chladničke. Ak chcete roztancovať čardáš skôr, nechoďte so sklom do chladničky, ale uložte na tmavé miesto pri izbovej teplote. Taký syr sa dá jesť už druhý deň, ale ešte lepší je po dvoch dňoch.

Výživové údaje na 100 g

energie
1769,0 kj / 421,2 kcal
tuky
41,0 g
sacharidy
1,5 g
z toho cukry
1,1 g
bielkoviny
12,1 g
soľ
1,8 g
vláknina
0,3 g