title
sedlcansky_bageta2_1245x915px.jpg
sedlcansky.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Rozpečená cesnaková bageta so Sedlčanským hermelínom

40 min
2 porcia

Budete potrebovať

Sedlčanský Hermelín Originál 100 g.png
  1. Predhrejte rúru na 220 °C. Narežte bagetu na šikmé plátky, približne v intervaloch 2 cm, ale nerozkrojte ju úplne, aby ste vytvorili približne 12 rezov. Tento krok opakujte, ale režte v opačnom smere, aby sa vytvoril krížový vzor.
  2. 2) Olúpte a nastrúhajte cesnak (alebo použite lis na cesnak). Otrhajte lístky rozmarínu z vetvičiek a na hrubo ich nasekajte (vetvičky vyhoďte). Sedlčanský hermelín nakrájajte na plátky hrubé 1 cm, potom plátky rozdeľte na kúsky dlhé 2 – 3 cm.
  3. Na strednú teplotu dajte malú rajnicu a pridajte olivový olej a maslo. Nechajte maslo roztopiť, potom pridajte cesnak a rozmarín a restujte 1 minútu. Odstráňte z tepla, osoľte a okoreňte.
  4. Umiestnite bagetu na plech a pomocou lyžičky nalejte do každého rezu rovnakým dielom bylinkový cesnakový olej. Vložte plátok Sedlčanského hermelínu do každého rezu vo vzore kríža. Pokvapkajte bagetu medom a trochou olivového oleja, potom ju posypte soľou a korením.
  5. Pečte na hornej mriežke rúry, dokiaľ sa syr neroztopí a mierne nezozlatne, približne 10 – 12 minút. Po upečení vyberte bagetu z rúry a dajte ju na dosku a podávajte ako zdieľané občerstvenie.

! Náš tip !

Namiesto rozmarínu môžete skúsiť aj iné bylinky ako napríklad petržlenovú vňať alebo tymian.

Výživové údaje na 100 g

energie
1227.3 kj / 292.2 kcal
tuky
16.0 g
sacharidy
27.0 g
z toho cukry
7.7 g
bielkoviny
10.3 g
soľ
1.7 g
vláknina
0.9 g