title
grecky-kolac-so-spenatom-a-bryndzou_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčieho mlieka
(0 z 1 hodnotenia)

Grécky koláč so špenátom a bryndzou

60 min
6 porcií

Budete potrebovať

  • 3 kslístkové cesto
  • 200 gLiptov bryndza
  • 250 gtvaroh
  • 400 gšpenátové lístky
  • 2 ksvajce
  • 4 polievková lyžicaolej
  • 3 kscibuľa
  • 4 strúčikcesnak
  • muškátový kvet
  • 1 čajová lyžičkatymián
  • soľ a čierne korenie
Liptov_Bryndza_125g_1245x915px.jpg
  1. Cibule a cesnak ošúpeme a pokrájame najemno. Potom ich na oleji osmažíme, pridáme soľ, korenie, tymian a pridáme potrhané umyté špenátové listy, prilejeme trošku vody, aby listy zavädli, ale aby z nich nezostala kaša. Necháme vychladnúť. 
  2. Potom do zmesi primiešame Liptov Bryndzu, tvaroh a muškátový orech. 
  3. Cesto rozbalíme prekrojíme pozdĺžne a plníme po dva koláče. Každý 1/6 masy a zatočíme ich tiež po dĺžke. Preložíme na plech a zatočíme. 
  4. Nakoniec koláče potrieme vajíčkom a posypeme napr. sezamom alebo černuškou. Podávame so zeleninovým šalátom. 


     

! Náš tip !

Tento koláč určite budete robiť nielen pre vaše návštevy, ale aj odmeníte ním aj seba napríklad na obed.

Výživové údaje na 100 g

energie
1118,7 kj / 266,3 kcal
tuky
18,9 g
sacharidy
18,7 g
z toho cukry
2,6 g
bielkoviny
5,9 g
soľ
0,8 g
vláknina
1,6 g