title
img_recept.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčieho mlieka
(0 z 1 hodnotenia)

Prvý slovenský šalát s bryndzou

15 min + + 5 min
2 porcia

Budete potrebovať

  • 1 ks
  • 100 glistový šalát
  • 50 gšpenátové lístky
  • 6 ksreďkovky
  • 1 ksjarná cibuľka
  • 1 hrsťvlašské orechy
  • 1 čajová lyžičkapažítka
  • 2 polievková lyžicaolivový olej
  • citrónová šťava
  • soľ
  • čierne korenie
Liptov_Bryndza_125g_1245x915px.jpg
  1. Listy šalátu umyjeme a potrháme na menšie kúsky.
  2. K zmesi šalátu pridáme nakrájané reďkovky, jarnú cibuľku a pažítku.
  3. Dochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou, korením a premiešame.
  4. Na záver dochutíme sviežou bryndzou Liptov z horského mlieka a dozdobíme vlašskými orechmi.

Výživové údaje na 100 g

energie
869,0 kj / 206,9 kcal
tuky
17,8 g
sacharidy
4,3 g
z toho cukry
1,1 g
bielkoviny
7,1 g
soľ
1,1 g
vláknina
1,4 g