1 lyžice (např. kerblík, estragon, petržel, řeřicha)zmes byliniek
čierne korenie
2 lyžicemaslo
Pripravíme cesto: V mise zmiešame múku, sušené droždie, cukor a soľ. Prilejeme teplú vodu a olivový olej a vypracujeme hladké, pružné cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť približne 60 minút, dokiaľ nezdvojnásobí objem.
Pripravíme náplň: Papriky nakrájame nadrobno a zmiešame s nasekanými čerstvými bylinkami. Syr Bambino v strieku vytlačíme do zmesi a dobre premiešame, aby sa rovnomerne spojil s ostatnými surovinami.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 16 rovnako veľkých kúskov. Každý vyvaľkáme na malý plát, naplníme lyžicou syrovo-paprikovej zmesi a cesto dôkladne uzavrieme. Vytvarujeme guľku.
Formu na quiche alebo tortovú formu vymastíme maslom. Guľôčky natrieme rozpusteným maslom a naskladáme ich tesne vedľa seba. Necháme ešte 30 minút kysnúť.
Pred pečením guľôčky znova natrieme rozpusteným maslom (alebo zmesou žĺtka a mlieka) a posypeme korením podľa chuti – napríklad sezamom, soľou, sladkou paprikou, čiernym korením alebo sušenými bylinkami.
Pečieme približne 25 minút pri 180 °C (horný a dolný ohrev, bez predchádzajúceho predhrievania), dokiaľ nie sú buchtičky krásne zlatisté.
! Náš tip !
Podávame teplé ako slané pohostenie, alebo studené ako občerstvenie na cesty či piknik.