title
Bambino_buchty_2_1245x915px.jpg
bambino.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Pizza buchty so syrom Bambino originál

130 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • Ingrediencie na cesto:
  • 250 ghladká múka
  • 3.50 g sušenédroždie
  • 150 mlteplá voda
  • 2 lyžiceolivový olej
  • 0.40 lyžicesoľ
  • 0.40 lyžicecukor
  • Ingrediencie na plnku:
  • 100 gBambino Originál
  • 100 g žlutáPaprika
  • 100 g červenáPaprika
  • 1 lyžice (např. kerblík, estragon, petržel, řeřicha)zmes byliniek
  • čierne korenie
  • 2 lyžicemaslo
Bambino_Original_100g_400x400px.jpg
  1. Pripravíme cesto: V mise zmiešame múku, sušené droždie, cukor a soľ. Prilejeme teplú vodu a olivový olej a vypracujeme hladké, pružné cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť približne 60 minút, dokiaľ nezdvojnásobí objem.
  2. Pripravíme náplň: Papriky nakrájame nadrobno a zmiešame s nasekanými čerstvými bylinkami. Syr Bambino v strieku vytlačíme do zmesi a dobre premiešame, aby sa rovnomerne spojil s ostatnými surovinami.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na 16 rovnako veľkých kúskov. Každý vyvaľkáme na malý plát, naplníme lyžicou syrovo-paprikovej zmesi a cesto dôkladne uzavrieme. Vytvarujeme guľku.
  4. Formu na quiche alebo tortovú formu vymastíme maslom. Guľôčky natrieme rozpusteným maslom a naskladáme ich tesne vedľa seba. Necháme ešte 30 minút kysnúť.
  5. Pred pečením guľôčky znova natrieme rozpusteným maslom (alebo zmesou žĺtka a mlieka) a posypeme korením podľa chuti – napríklad sezamom, soľou, sladkou paprikou, čiernym korením alebo sušenými bylinkami.
  6. Pečieme približne 25 minút pri 180 °C (horný a dolný ohrev, bez predchádzajúceho predhrievania), dokiaľ nie sú buchtičky krásne zlatisté.

! Náš tip !

Podávame teplé ako slané pohostenie, alebo studené ako občerstvenie na cesty či piknik.

Výživové údaje na 100 g

energie
879.0 kj / 209.3 kcal
tuky
9.7 g
sacharidy
24.0 g
z toho cukry
2.8 g
bielkoviny
6.1 g
soľ
0.7 g
vláknina
1.5 g