title
11a_1245x915px (1).jpg
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Pečený Hermelín s cuketou a zemiakom

10 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 4 ksSedlčanský Hermelín Originál
  • 2 dclolivový olej
  • rozdrtený cesnak
  • jemne nasekaná feferónka
  • tymián
  • 4 kvapkaworcestrová omáčka
  • 4 ksuvarené zemiaky
  • 2 kscuketa
  • 12 kscherry paradajky
  • muškátový oriešok
Sedlčanský Hermelín Originál 100 g.png
  1. V miske zmiešajte drvený cesnak, feferónku, worcester a olivový olej.
     
  2. Pekáčik vymastite olejom. Vložte doň Hermelín a prelejte pripravenou zmesou.
     
  3. Zemiak a cuketu nakrájajte na tenšie plátky a rozložte ich na pekáčik okolo Hermelínu. 
     
  4. Zemiak i cuketu posoľte a okoreňte jemne nastrúhaným muškátovým orieškom. Pridajte vetvičku tymianu.
     
  5. Pečte na 160 °C až do zmäknutia.
     
  6. Ku koncu pečenia prepnite na gril a pečte dozlata.

Výživové údaje na 100 g

energie
1021,2 kj / 243,1 kcal
tuky
22,2 g
sacharidy
4,3 g
z toho cukry
1,0 g
bielkoviny
6,7 g
soľ
0,5 g
vláknina
0,7 g