Menu
Recepty
Články
Značky
Súťaže
Novinky
Domov >
Recepty >
Pečené zemiaky s Lučinou & Skyr a pažítkou
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)
Pečené zemiaky s Lučinou & Skyr a pažítkou
30 min
4 porcia
Budete potrebovať
320 g
Lučina & Skyr
700 g
menšie zemiaky (rovnakej veľkosti)
3 polievková lyžica
olivový olej
2 polievková lyžica
rozpustené maslo
1 hrsť
nasekané bylinky (napr. estragón, rozmarín, tymián)
soľ
čierne korenie
nasekaná čerstvá pažítka
Zemiaky dôkladne umyte a uvarte v šupke. Potom ich nechajte vychladnúť.
V miske zmiešajte olivový olej, maslo a bylinky.
Vychladnuté zemiaky dajte na plech a pomocou dna pohára ich trošku roztlačte. Zemiaky osoľte, okoreňte a polejte zálievkou.
Pečte na 200 °C cca 20 minút.
Zemiaky podávajte so skyrom, ktorý posypte čerstvou pažítkou.
Výživové údaje na 100 g
energie
550,6 kj / 124,3 kcal
tuky
6,4 g
z toho nasýtené mastné kyseliny
12,6 g
sacharidy
1,4 g
z toho cukry
0,9 g
bielkoviny
3,5 g
soľ
0,3 g
Nech Vám neutečie žiadny recept.
Odoberajte náš newsletter.
Odoberať
Som profesionál v gastroprevádzke
Prihlásením k odberu newslettera súhlasíte s
pravidlami spracovania osobných údajov
. Kedykoľvek sa môžete z odberu odhlásiť.