title
pecene-brambory-s-lucinou-and-skyr-a-pazitkou_1245x915px (1).jfif
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Pečené zemiaky s Lučinou & Skyr a pažítkou

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 320 gLučina & Skyr
  • 700 gmenšie zemiaky (rovnakej veľkosti)
  • 3 polievková lyžicaolivový olej
  • 2 polievková lyžicarozpustené maslo
  • 1 hrsťnasekané bylinky (napr. estragón, rozmarín, tymián)
  • soľ
  • čierne korenie
  • nasekaná čerstvá pažítka
LUCINA _ SKYR 120g_1245x915px.jpg
  1. Zemiaky dôkladne umyte a uvarte v šupke. Potom ich nechajte vychladnúť.
     
  2. V miske zmiešajte olivový olej, maslo a bylinky.
     
  3. Vychladnuté zemiaky dajte na plech a pomocou dna pohára ich trošku roztlačte. Zemiaky osoľte, okoreňte a polejte zálievkou.
     
  4. Pečte na 200 °C cca 20 minút.
     
  5. Zemiaky podávajte so skyrom, ktorý posypte čerstvou pažítkou.

Výživové údaje na 100 g

energie
550,6 kj / 124,3 kcal
tuky
6,4 g
z toho nasýtené mastné kyseliny
12,6 g
sacharidy
1,4 g
z toho cukry
0,9 g
bielkoviny
3,5 g
soľ
0,3 g