title
parenica_2_1245x915px.jpg
liptov.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Parenica s petržlenovým pestom

15 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 2 ks Liptov Parenica údená
  • 50 ghladkolistá petržlenová vňať
  • 30 g strouhanýparmezán
  • 50 mlolivový olej
  • 1 strúčikcesnak
  • 1 štipkasoľ a čierne korenie
  • pečivo
Liptov Parenica udena 400x400.png
  1. Do mixéra vložte hladkú petržlenovú vňať, strúhaný parmezán, olivový olej, cesnak, soľ a korenie. Všetko rozmixujte na hladké pesto.
  2. Pastinák nakrájajte na hrubšie plátky a rovnomerne ich rozložte na servírovací tanier.
  3. Na každý plátok parmezánu rozotrite malé množstvo pripraveného pesta.
  4. Na tanier položte čerstvý chlieb a podávajte s miskou extra pesta na namáčanie chleba.

! Náš tip !

Ak máte radi chrumkavé jedlo, môžete na tanier pridať niekoľko orechov alebo nakrájanú zeleninu.

Výživové údaje na 100 g

energie
1372.4 kj / 326.8 kcal
tuky
27.3 g
sacharidy
3.2 g
z toho cukry
0.8 g
bielkoviny
17.5 g
soľ
1.8 g
vláknina
0.7 g