title
palacinky-s-cervenou-repou_1245x915px (1).jfif
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Palacinky s cviklou

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 1 ksLučina Kozia
  • 1 ksvajce
  • 150 mlmlieko
  • 70 gcelozrnná hladká špaldová múka
  • 2 hrsťvlašské orechy
  • 3 hrsťrukola
  • 3 kspredvarená cvikla
  • 1 štipkasoľ
  • 1 čajová lyžičkarastlinný olej
LUCINA SMETANOVA 120g_1245x915px.jpg
  1. Vajce rozšľahajte s mliekom. Primiešajte múku, soľ a rímsku rascu. Metličkou premiešajte, aby sa suroviny dôkladne prepojili a vytvorili hladké cesto.
     
  2. Panvicu potrite olejom. Nalejte časť cesta na panvicu, zakrúžte, aby sa cesto rozlialo a pozvoľna z oboch strán pečte palacinky. Cesto vyjde tak na 3 väčšie alebo 4 menšie palacinky.
     
  3. Cviklu nakrájajte na hranolčeky hrubé asi jeden až dva centimetre. Orechy nasekajte nahrubo.
     
  4. Každú palacinku potrite vrstvou Lučiny Kozej, posypte orechmi a rukolou. Do jedného radu naukladajte niekoľko hranolčekov cvikly. Mierne osoľte, okoreňte a stočte do palacinky.

Výživové údaje na 100 g

energie
804,0 kj / 191,4 kcal
tuky
14,2 g
sacharidy
9,2 g
z toho cukry
2,9 g
bielkoviny
5,6 g
soľ
0,6 g
vláknina
2,5 g