title
uhorky-plnene-parenicou-a-chrumkavym-kuracim-masom_1245x915px.jpg
liptov.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Uhorky plnené parenicou a chrumkavým kuracím mäsom

15 min + + 10 min
4 porcia

Budete potrebovať

Liptov_Maslo_125g_1245x915px.jpg
  1. Uhorku pokrájame na asi 7-8 cm kúsky, vydlabeme ich čajovou lyžičkou tak, aby zostalo dno o hrúbke asi 1 cm. 
  2. Cesnak a cibuľu opečieme na panvici na Liptov Masle, okoreníme, osolíme, pridáme kuracie mäso, karí a opekáme za stáleho miešania asi 8-10 minút. 
  3. Necháme vychladnúť a premiešame s koriandrovými lístkami. Do vydlabanej uhorky vložíme kúsok parenice, aby pokryla vnútro priemeru uhorky a plníme zmesou s kuracím mäsom. Posypeme paprikou.

Výživové údaje na 100 g

energie
370,9 kj / 88,3 kcal
tuky
4,7 g
sacharidy
2,5 g
z toho cukry
1,3 g
bielkoviny
8,8 g
soľ
0,6 g
vláknina
0,7 g