title
Nakládaný Sedlčanský Hermelín s jalapeños a tymiánem.jpg
sedlcansky.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Nakladaný Sedlčanský Hermelín s jalapeños a tymianom

20 min + (plus 7 dní zrání)
4 porcia

Budete potrebovať

  • 4 ksSedlčanský Hermelín Originál
  • 1 ks (nakrájená na kolečka)červená cibuľa
  • 1 strúčik (tenký plátek)cesnak
  • 2 ks (nakrájené na kolečka, semínka dle chuti)jalapenõ
  • 2 ksbobkový list
  • 1 čajová lyžička (černý celý)čierne korenie
  • 0.50 čajová lyžička (celé)nové korenie
  • 1 vetvička (čerstvý nebo 1 lžička sušený tymián)tymián
  • 200 ml (nebo slunečnicový na zalití)repkový olej
Sedlčanský Hermelín Originál 100 g.png
  1. Hermelíny rozkrojíme pozdĺžne napoly.
  2. Do pohára dáme vrstvu cibuľových koliesok, pridáme jalapeños, cesnak, tymian a korenie (čierne korenie, nové korenie, bobkový list).
  3. Na vrstvu korenia položíme rozkrojené Hermelíny rezom hore.
  4. Obsah pohára zalejeme olejom tak, aby boli všetky ingrediencie ponorené.
  5. Pohár uzatvoríme a necháme zrieť pri izbovej teplote 2 – 3 dni, potom ho presunieme do chladu. Odporúčaný čas zrenia je 7 dní.

! Náš tip !

Ochutený olej z nakladania nevylievajte. Môžete ho využiť ako dresing na šalát alebo pečenú zeleninu.

Výživové údaje na 100 g

energie
1282.6 kj / 305.4 kcal
tuky
27.4 g
sacharidy
1.7 g
z toho cukry
1.2 g
bielkoviny
13.8 g
soľ
1.4 g
vláknina
0.5 g