title
merunkovy-dezert-do-skla.jfif
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Marhuľový dezert do skla

15 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 480 gLučina Línia
  • 300 gbiely jogurt
  • 4 polievková lyžicačakankový sirup (med)
  • 8 polievková lyžicaovsené vločky
  • 8 ksmarhule
  • blanšírované pistácie na ozdobu
LUCINA LINIE 120g_1245x915px.jpg
  1. Lučinu premiešajte so sirupom (medom) a bielym jogurtom.
     
  2. Pripravte si dva poháre, do ktorých budete dezert pripravovať. Do každého vložte lyžicu ovsených vločiek.
     
  3. Marhule nakrájajte na drobné kocky. Nabok si dajte 4 polmesiačiky na ozdobu. Do každého pohára nasypte asi hrsť nakrájaných marhúľ a zarovnajte.
     
  4. Rovnomerne pokryte asi dvomi až tromi lyžicami krému.
     
  5. Na krém nasypte znova lyžicu ovsených vločiek, opäť posypte marhuľami a pokryte krémom.
     
  6. Ozdobte polmesiačikmi marhule a nadrobno nasekanými pistáciami.

Výživové údaje na 100 g

energie
530,4 kj / 126,3 kcal
tuky
7,5 g
sacharidy
9,0 g
z toho cukry
4,3 g
bielkoviny
4,5 g
soľ
0,3 g
vláknina
3,1 g