title
masove-kolaciky-s-bryndzou-s-udenou-chutou_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčieho mlieka
(0 z 1 hodnotenia)

Mäsové koláčiky s bryndzou s údenou chuťou

30 min + + 20 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 2 kslístkové cesto
  • 400 gmleté hovädzie mäso
  • 150 gLiptov bryndza
  • 2 polievková lyžicaolej
  • 2 kscibuľa
  • 4 strúčikcesnak
  • 1 ksvajce na potrenie
  • 3 polievková lyžicaparadajkový pretlak
  • 1 kschilli paprička
  • 1 štipkamuškátový kvet
  • 1 čajová lyžičkatymián
  • 1 čajová lyžičkaoregáno
  • 1 polievková lyžicačerstvá majoránka
  • 3 vetvičkarozmarýn
Liptov_Bryndza_125g_1245x915px.jpg
  1. Pokrájanú cibuľu a cesnak opečieme na oleji, pridáme mleté mäso, koreniny, pretlak a čili a dobre prepečieme. Občas premiešame. Necháme vychladnúť. 
  2. Do plechu na pečenie mufinov vložíme povykrajované lístkové cesto, Naplníme mäsom do 2/3 a zvyšok doplníme plátkami bryndze. 
  3. Nakoniec koláčik prikryjeme krúžkom cesta. Potrieme vajíčkom a posypeme rascou. Pečieme asi 25-30 minút alebo do zlatista. 

     

! Náš tip !

Môžeme pripraviť dva druhy koláčikov, napríklad z jahňacieho mäsa, vtedy vynecháme majorán a oregano a pridáme štipku škorice a jednu uvarenú, pokrájanú mrkvu.

Výživové údaje na 100 g

energie
1217,8 kj / 290,0 kcal
tuky
20,6 g
sacharidy
16,8 g
z toho cukry
2,7 g
bielkoviny
9,8 g
soľ
0,9 g
vláknina
1,4 g