vetvička tymiánu alebo ½ čajovej lyžičky sušeného tymiánu
Lístkové cesto po jeho šírke nakrájajte na 1 až 2 cm široké pruhy. Kovové trubičky pomastite maslom a na každú natočte jeden pruh cesta. Uložte na plech vystlaný papierom na pečenie; strana, na ktorej končí namotané cesto, smeruje dolu.
Všetky trubičky potrite rozšľahaným vajcom. Vložte do rúry predhriatej na 220 °C a upečte dozlatista. Ešte vlažné rolky stiahnite z trubičiek.
Šampiňóny nakrájajte na čo najtenšie plátky. Na panvici zohrejte olivový olej a šampiňóny orestujte, aby zmäkli a začali zlatnúť.
V miske rozmiešajte Lučinu s bielym jogurtom, tymianom a štipkou soli. Pridajte vychladnuté šampiňóny a dôkladne premiešajte. Naplňte cukrárske vrecko s rovno rezanou špičkou a plňte šamroly z oboch strán.