title
lucinove-kremrolky-se-zampiony.jfif
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Lučinové šamrolky so šampiňónmi

60 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 1 kslístkové cesto
  • 1 ksmaslo na pomastenie trubičiek
  • 1 ksvajce na potrenie
  • 100 gšampiňóny
  • 1 polievková lyžicaolivový olej
  • 3 ksLučina Originál 100g
  • 1 polievková lyžicahustý biely jogurt
  • soľ
  • vetvička tymiánu alebo ½ čajovej lyžičky sušeného tymiánu
LUCINA SMETANOVA 120g_1245x915px.jpg
  1. Lístkové cesto po jeho šírke nakrájajte na 1 až 2 cm široké pruhy. Kovové trubičky pomastite maslom a na každú natočte jeden pruh cesta. Uložte na plech vystlaný papierom na pečenie; strana, na ktorej končí namotané cesto, smeruje dolu.
     
  2. Všetky trubičky potrite rozšľahaným vajcom. Vložte do rúry predhriatej na 220 °C a upečte dozlatista. Ešte vlažné rolky stiahnite z trubičiek.
     
  3. Šampiňóny nakrájajte na čo najtenšie plátky. Na panvici zohrejte olivový olej a šampiňóny orestujte, aby zmäkli a začali zlatnúť.
     
  4. V miske rozmiešajte Lučinu s bielym jogurtom, tymianom a štipkou soli. Pridajte vychladnuté šampiňóny a dôkladne premiešajte. Naplňte cukrárske vrecko s rovno rezanou špičkou a plňte šamroly z oboch strán.

Výživové údaje na 100 g

energie
1684,2 kj / 401,0 kcal
tuky
36,7 g
sacharidy
14,0 g
z toho cukry
1,8 g
bielkoviny
5,1 g
soľ
0,5 g
vláknina
0,8 g