Menu
Recepty
Články
Značky
Súťaže
Novinky
Domov >
Recepty >
Lučina & Skyr s domácou granolou a jahodami
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)
Lučina & Skyr s domácou granolou a jahodami
30 min
+ + 15 min
4 porcia
Budete potrebovať
120 g
Lučina & Skyr
3 polievková lyžica
domáca škoricová granola
2 ks
čerstvé jahody
300 g
ovsené vločky
200 g
orechy (napr. lieskové orechy, pekanové orechy, para orechy, mandle)
1 čajová lyžička
sušená citrónová kôra
100 g
maslo
1 čajová lyžička
mletá škorica
1 štipka
soľ
Ovsené vločky zmiešajte s nahrubo nasekanými orieškami a citrónovou kôrou.
Rúru predhrejte na 160 °C na teplý vzduch.
V rajnici roztopte maslo s medom, štipkou soli a škoricou.
Tekutú zmes dôkladne zmiešajte so suchou zmesou orieškov a ovsených vločiek.
Plech vysteľte papierom na pečenie a rovnomerne naň rozprestrite granolu.
Pečte na 160 °C cca 25 až 30 minút a po uplynutí 15 minút ju raz pomocou lyžice premiešajte.
Lučinu & Skyr premiešajte a naservírujte do misky. Navrch nasypte škoricovú granolu a ozdobte čerstvými jahodami.
Výživové údaje na 100 g
energie
1704,1 kj / 405,7 kcal
tuky
19,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny
48,3 g
sacharidy
18,8 g
z toho cukry
4 g
bielkoviny
8,5 g
soľ
0,29 g
Nech Vám neutečie žiadny recept.
Odoberajte náš newsletter.
Odoberať
Som profesionál v gastroprevádzke
Prihlásením k odberu newslettera súhlasíte s
pravidlami spracovania osobných údajov
. Kedykoľvek sa môžete z odberu odhlásiť.