title
lucina-and-skyr-s-domaci-granolou-a-jahodami_1245x915px (1).jfif
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Lučina & Skyr s domácou granolou a jahodami

30 min + + 15 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 120 gLučina & Skyr
  • 3 polievková lyžicadomáca škoricová granola
  • 2 ksčerstvé jahody
  • 300 govsené vločky
  • 200 gorechy (napr. lieskové orechy, pekanové orechy, para orechy, mandle)
  • 1 čajová lyžičkasušená citrónová kôra
  • 100 gmaslo
  • 1 čajová lyžičkamletá škorica
  • 1 štipkasoľ
LUCINA _ SKYR 120g_1245x915px.jpg
  1. Ovsené vločky zmiešajte s nahrubo nasekanými orieškami a citrónovou kôrou.

     
  2. Rúru predhrejte na 160 °C na teplý vzduch.

     
  3. V rajnici roztopte maslo s medom, štipkou soli a škoricou.

     
  4. Tekutú zmes dôkladne zmiešajte so suchou zmesou orieškov a ovsených vločiek.

     
  5. Plech vysteľte papierom na pečenie a rovnomerne naň rozprestrite granolu.

     
  6. Pečte na 160 °C cca 25 až 30 minút a po uplynutí 15 minút ju raz pomocou lyžice premiešajte.

     
  7. Lučinu & Skyr premiešajte a naservírujte do misky. Navrch nasypte škoricovú granolu a ozdobte čerstvými jahodami.

Výživové údaje na 100 g

energie
1704,1 kj / 405,7 kcal
tuky
19,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny
48,3 g
sacharidy
18,8 g
z toho cukry
4 g
bielkoviny
8,5 g
soľ
0,29 g