Menu
Recepty
Články
Značky
Súťaže
Novinky
Domov >
Recepty >
Baklažánový kaviár s hermelínom
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)
Baklažánový kaviár s hermelínom
30 min
+ 45 min pečení
4 porcia
Budete potrebovať
1 ks
Kráľ Syru Hermelín 120g
3 ks
baklažán
koktejlové paradajky
2 lyžice
arašidy
1 zväzok
čerstvý koriander
1 strúčik
cesnak
rasca
čierne korenie
2 polievková lyžica
olivový olej
Predhrejte rúru na 200 °C. Baklažán umyte, olúpte, usušte a nakrájajte na rovnomerné kúsky.
Ochuťte korením, pokvapkajte olivovým olejom a premiešajte. V zapekacej mise pečte v rúre 30 minút.
Raz za čas kúsky premiešajte. Vyberte z rúry a nechajte kúsky baklažánu odkvapkať.
Následne ich zmiešajte s nasekaným cesnakom a koriandrom. Pridajte rascu, premiešajte a odložte nabok.
Znížte teplotu v rúre na 90 °C. Cherry paradajky nakrájajte na štvrťky.
Okoreňte čiernym korením, položte na plech a pečte 20 – 30 minút.
Polovicu paradajok vyberte a odložte nabok.
Zvyšné pečte v rúre so zvýšenou teplotou na 150 °C ďalších 10 minút. Na panvici pražte arašidy 1 minútu.
Pražené arašidy nahrubo rozmixujte.
Rozdrvené pražené arašidy vložte do hlbšieho taniera alebo misky.
Nakrájajte hermelín na trojuholníčky a obaľte v rozdrvených arašidoch.
Kaviár z baklažánu rozdeľte do pohárov.
Navrch položte vrstvu opečených cherry paradajok.
Naaranžujte kocky syra obalené v arašidoch. Navrch doplňte 2 alebo 3 štvrťky viac dopečených paradajok.
Posypte zvyšnými praženými arašidmi a podávajte.
Výživové údaje na 100 g
energie
388,7 kj / 92,6 kcal
tuky
6,3 g
sacharidy
4,3 g
z toho cukry
2,5 g
bielkoviny
4,1 g
soľ
0,2 g
vláknina
2,0 g
Nech Vám neutečie žiadny recept.
Odoberajte náš newsletter.
Odoberať
Som profesionál v gastroprevádzke
Prihlásením k odberu newslettera súhlasíte s
pravidlami spracovania osobných údajov
. Kedykoľvek sa môžete z odberu odhlásiť.