title
KS_lilek kaviar_1245x915px.jpg
kral syru.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Baklažánový kaviár s hermelínom

30 min + 45 min pečení
4 porcia

Budete potrebovať

  • 1 ksKráľ Syru Hermelín 120g
  • 3 ksbaklažán
  • koktejlové paradajky
  • 2 lyžicearašidy
  • 1 zväzokčerstvý koriander
  • 1 strúčikcesnak
  • rasca
  • čierne korenie
  • 2 polievková lyžicaolivový olej
Kral Syru_Original_120g_400x400px.jpg
  1. Predhrejte rúru na 200 °C. Baklažán umyte, olúpte, usušte a nakrájajte na rovnomerné kúsky. 
  2. Ochuťte korením, pokvapkajte olivovým olejom a premiešajte. V zapekacej mise pečte v rúre 30 minút. 
  3. Raz za čas kúsky premiešajte. Vyberte z rúry a nechajte kúsky baklažánu odkvapkať. 
  4. Následne ich zmiešajte s nasekaným cesnakom a koriandrom. Pridajte rascu, premiešajte a odložte nabok. 
  5. Znížte teplotu v rúre na 90 °C. Cherry paradajky nakrájajte na štvrťky. 
  6. Okoreňte čiernym korením, položte na plech a pečte 20 – 30 minút. 
  7. Polovicu paradajok vyberte a odložte nabok. 
  8. Zvyšné pečte v rúre so zvýšenou teplotou na 150 °C ďalších 10 minút. Na panvici pražte arašidy 1 minútu. 
  9. Pražené arašidy nahrubo rozmixujte. 
  10. Rozdrvené pražené arašidy vložte do hlbšieho taniera alebo misky. 
  11. Nakrájajte hermelín na trojuholníčky a obaľte v rozdrvených arašidoch. 
  12. Kaviár z baklažánu rozdeľte do pohárov. 
  13. Navrch položte vrstvu opečených cherry paradajok. 
  14. Naaranžujte kocky syra obalené v arašidoch. Navrch doplňte 2 alebo 3 štvrťky viac dopečených paradajok. 
  15. Posypte zvyšnými praženými arašidmi a podávajte.

Výživové údaje na 100 g

energie
388,7 kj / 92,6 kcal
tuky
6,3 g
sacharidy
4,3 g
z toho cukry
2,5 g
bielkoviny
4,1 g
soľ
0,2 g
vláknina
2,0 g