title
bakalzanove-zavitky_1245x915px (1).jpg
liptov.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Baklažánové závitky

15 min + + 5 min
2 porcia

Budete potrebovať

  • 2 ksbaklažán
  • 2 polievková lyžicaolivový olej
  • 2 ksparenica Liptov
  • sušené paradajky
  • špáratká
  • cherry paradajky
  • petržlenová vňať
Liptov_parenica_109g_1245x915px.jpg
  1. Vezmeme dva baklažány a narežeme ich na plátky hrubé 2-3 milimetre. Potrieme ich 
    olejom, uložíme na papier na pečenie a dáme piecť do rúry, až kým sa nesfarbia dozlatista. 
  2. Keď vychladnú, pridáme kúsok Liptov Parenice (asi 10 – 15 cm), kúsok sušenej nakladanej paradajky a zatočíme. 
  3. Závitok dozdobíme cherry paradajkou a petržlenovou vňaťkou, a aby nám parenica nevyliezala, zabránime jej otváraniu sa špáradlom. Pozor, aby ste dobrotu nezhltli príliš rýchlo a nezabudli pritom vytiahnuť špáradlá.

Výživové údaje na 100 g

energie
468,8 kj / 111,6 kcal
tuky
7,4 g
sacharidy
3,9 g
z toho cukry
2,2 g
bielkoviny
6,4 g
soľ
0,5 g
vláknina
1,8 g