title
lilkove-rolky-s-lucinou-orechy-a-susenymi-rajcaty.jfif
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Baklažánové rolky s Lučinou, orechmi a sušenými paradajkami

30 min + + 10 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 480 gLučina Línia
  • 2 ksstredne veľký baklažán
  • olivový olej
  • soľ
  • 40 gsušené paradajky
  • 2 polievková lyžicamleté vlašské orechy
  • čerstvo mleté čierne korenie
LUCINA LINIE 120g_1245x915px.jpg
  1. Baklažán nakrájajte pozdĺžne na asi centimetrové plátky. Každý plátok z oboch strán osoľte a nechajte 20 až 25 minút „vypotiť“. Baklažán usušte a rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Zľahka pokvapkajte olejom a vložte do rúry predhriatej na 200 °C. Pečte asi 20 minút, pokiaľ baklažán nezmäkne a nezačne zlatnúť.

     
  2. Lučinu vložte do misky. Paradajky nakrájajte nadrobno a spolu s pokrájanými orechmi, štipkou soli a čierneho korenia premiešajte s Lučinou.

     
  3. Plátky baklažánu potrite nátierkou a zrolujte. Spichnite špáradlom.

Výživové údaje na 100 g

energie
604,6 kj / 144,0 kcal
tuky
12,4 g
sacharidy
3,9 g
z toho cukry
2,6 g
bielkoviny
4,0 g
soľ
0,8 g
vláknina
1,3 g