title
Salat_s_jahodami_Lucina_1245x915.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Letný šalát s jahodami, Lučinou Šalátovou a kuracím mäsom

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 2 ksLučina šalátová
  • 400 gkuracie prsia
  • 2 čajová lyžičkaGrécke korenie
  • 8 polievková lyžicaolivový olej
  • 2 čajová lyžičkamed
  • 1 čajová lyžičkadijonská horčica
  • 6 hrsťmix šalátov
  • 2 hrsťšpenátové lístky
  • 1 ksavokádo
  • 16 ksJahody
  • klíčky (hráškové, redkvičkové)
  • soľ
  • čierne korenie
LUCINA SALATOVA NAT 150g_1245x915px.jpg
  1. Najprv namarinujte kuracie mäso. Mäso očistite a nakrájajte na menšie kúsky. 
  2. Do misky dajte olivový olej, korenie a soľ. Marinádu zmiešajte a vložte do nej kúsky mäsa. Mäso nechajte chvíľu odpočívať.
  3. Medzitým si pripravte zálievku na šalát. V miske zmiešajte olivový olej, med, dijonskú horčicu, soľ a korenie. 
  4. Na panvici na strednom ohni opečte mäso dozlatista. 
  5. Do veľkej misy vložte mix šalátov a špenátové listy. Pridajte pripravenú zálievku a všetko zľahka premiešajte. Šalát rozdeľte na dva taniere, pridajte na kocky nakrájané avokádo, na kocky nakrájanú Lučinu Šalátovú a umyté nakrájané jahody. Nakoniec pridajte kúsky mäsa a šalát ozdobte mikrobylinkami. 

Výživové údaje na 100 g

energie
590,3 kj / 140,6 kcal
tuky
9,6 g
sacharidy
4,4 g
z toho cukry
3,2 g
bielkoviny
8,8 g
soľ
0,8 g
vláknina
1,2 g