title
kvetakova-polevka_1245x915px.jpg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Karfiolová polievka

15 min + + 10 min vaření
4 porcia

Budete potrebovať

  • 2 ksLučina Originál 100g
  • 1 lyžicemaslo
  • 1 ksmalá cibuľa
  • 400 gkarfiol nakrájaný na kúsky
  • 750 mlvoda
  • muškátový oriešok
  • citrónová kôra
  • soľ
  • jarná cibuľka
  1. Na masle osmažte cibuľku, karfiol, okoreňte štipkou muškátového orieška, štipkou citrónovej kôry a osoľte. Zalejte horúcou vodou a nechajte asi 15 minút variť.
     
  2. Odstavte a rozmixujte tyčovým mixérom. Nakoniec vmiešajte Lučinu.
     
  3. Na masle osmažte nasekanú jarnú cibuľku a ozdobte polievku.

Výživové údaje na 100 g

energie
160,1 kj / 38,1 kcal
tuky
2,7 g
sacharidy
2,0 g
z toho cukry
1,3 g
bielkoviny
1,4 g
soľ
0,4 g
vláknina
0,9 g