title
zapeceny_kvetak_1245x915px.jpg
bambino.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Karfiol s hráškom, syrovou omáčkou a krutónmi

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 1 balenieBambino omáčka s ementalom
  • 1 ks
  • 1 hrnček mraženýhrášok
  • soľ a čierne korenie
  • 2 krajcechlieb
  • 2 lyžiceolivový olej
  • 0.50 čajová lyžičkasušený cesnak
  • 0.50 čajová lyžičkasušený tymián
400x400 produkt (2).png
  1. Rúru predhrejeme na 200 ° C a pripravíme si pekáč.
  2. V hrnci s vriacou osolenou vodou varíme karfiolové ružičky asi 5–7 minút, kým nezmäknú, ale zostanú stále mierne chrumkavé.
  3. Potom pridáme hrášok a varíme ďalšie 2–3 minúty.
  4. Scedíme a zeleninu necháme stranou odkvapkať a osušiť.
  5. Karfiol s hráškom vložíme do pekáča a zalejeme syrovou omáčkou.
  6. Pekáč dáme do predhriatej rúry a pečieme asi 15–20 minút.
  7. V mise zmiešame chleba nakrájaný na kocky s olivovým olejom, cesnakom v prášku a sušeným tymiánom a ochutené chlebové kocky opražíme na panvici do zlatista.
  8. Hotový karfiol s hráškom necháme trochu vychladnúť a podávame s chlebovými krutóny.

! Náš tip !

Výborné jedlo pre všetkých, ktorí milujú syrové omáčky a zároveň chcú do svojho jedálničku zaradiť viac zeleniny.

Výživové údaje na 100 g

energie
412,8 kj / 98,3 kcal
tuky
3,5 g
sacharidy
11,2 g
z toho cukry
2,2 g
bielkoviny
4,2 g
soľ
0,6 g
vláknina
3,1 g