Múku nasypte do misy alebo do robota, osoľte, pridajte na kocky pokrájané maslo a žĺtoka a začnite spracovávať cesto. Vznikne suchšia mrvenica. Zalejte ju trochou vody a spracujte pružné cesto. Zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke odpočívať 2 hodiny.
Olúpanú cviklu nastrúhajte najemno. V ruke ju stlačte, aby z nej vytiekla prebytočná tekutina. Cviklu prešľahajte s Lučinou, vajcami, prelisovaným cesnakom a dochuťte soľou.
Cestom vysteľte košíčky s priemerom asi 7 cm. Cesto by malo byť hrubé asi pol centimetra. Dno prepichajte vidličkou. Košíčky vysteľte papierom na pečenie a vysypte až po okraj hrachom, aby sa cesto zaťažilo a pri pečení nerobilo pľuzgiere. Košíčky preložte na plech a vložte do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečte 10 minút.
Vyberte plech z rúry a stlmte ju na 180 °C. Z košíčkov odstráňte alobal s hrachom. Košíčky vložte späť do rúry a pečte 5 minút.
Košíčky vyberte, rúru stlmte na 170 °C. Do košíčkov rozotrite náplň a dopekajte asi pol hodiny.
Vychladnuté košíčky môžete ozdobiť Lučinou Kozou pomocou vrecka na zdobenie. Posypte žeruchou.