title
kolacky-s-cervenou-repou_1245x915px.jpg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Koláčiky s cviklou

60 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 200 ghladká múka
  • 1 štipkasoľ
  • 100 gmaslo
  • 1 ksvaječný žĺtok
  • 1 lyžicevoda
  • 2 kspredvarená cvikla
  • 1 ksLučina Kozia
  • 2 ksvajce
  • 1 strúčikcesnak
  • soľ
  • lístky žeruchy na posypanie
LUCINA KOZI NATURE 150_1245x915px.jpg
  1. Múku nasypte do misy alebo do robota, osoľte, pridajte na kocky pokrájané maslo a žĺtoka a začnite spracovávať cesto. Vznikne suchšia mrvenica. Zalejte ju trochou vody a spracujte pružné cesto. Zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke odpočívať 2 hodiny.

     
  2. Olúpanú cviklu nastrúhajte najemno. V ruke ju stlačte, aby z nej vytiekla prebytočná tekutina. Cviklu prešľahajte s Lučinou, vajcami, prelisovaným cesnakom a dochuťte soľou.

     
  3. Cestom vysteľte košíčky s priemerom asi 7 cm. Cesto by malo byť hrubé asi pol centimetra. Dno prepichajte vidličkou. Košíčky vysteľte papierom na pečenie a vysypte až po okraj hrachom, aby sa cesto zaťažilo a pri pečení nerobilo pľuzgiere. Košíčky preložte na plech a vložte do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečte 10 minút.

     
  4. Vyberte plech z rúry a stlmte ju na 180 °C. Z košíčkov odstráňte alobal s hrachom. Košíčky vložte späť do rúry a pečte 5 minút.

     
  5. Košíčky vyberte, rúru stlmte na 170 °C. Do košíčkov rozotrite náplň a dopekajte asi pol hodiny.

     
  6. Vychladnuté košíčky môžete ozdobiť Lučinou Kozou pomocou vrecka na zdobenie. Posypte žeruchou.

Výživové údaje na 100 g

energie
1084,5 kj / 258,2 kcal
tuky
15,8 g
sacharidy
22,3 g
z toho cukry
2,3 g
bielkoviny
7,0 g
soľ
0,7 g
vláknina
1,4 g