title
kanapky-s-repnym-gravlaxem_1245x915px (1).jfif
lucina.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Kanapky s cviklovým gravlaxom

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 8 plátkyžitný chlieb
  • 1 ksLučina Nadýchaná
  • 100 g losos
  • 1 ksmalá cvikla
  • 1 hrsťmix šalátov
  • 1lieskové oriešky
  • 1 čajová lyžičkanemletý mak
  • 1 čajová lyžičkasézam
  • 0.50 čajová lyžičkarozpustené maslo
  • kôpor na ozdobu
LUCINA LINIE 120g_1245x915px.jpg
  1. Z lososa odstráňte kožu. Cviklu najemno nastrúhajte do uzatvárateľnej misky. Pridajte soľ a cukor a všetko premiešajte. Lososa dôkladne obaľte v zmesi a nechajte ho marinovať v chladničke minimálne 24 hodín.

     
  2. Na druhý deň vyberte lososa, opláchnite ho vodou a usušte.

     
  3. Na panvicu dajte prepustené maslo, mak, sezam a nahrubo nasekané lieskové oriešky. Zmes chvíľu restujte, aby boli oriešky mierne chrumkavé.

     
  4. Z ražného chleba nakrájajte štvorčeky alebo pomocou formičiek na vykrajovanie vykrojte kolieska. Na každé koliesko dajte pomocou vrecka s ozdobnou špičkou Lučinu a na ňu 
    položte niekoľko lístkov šalátu. Lososa nakrájajte na tenké plátky a naaranžujte na kanapky. Nakoniec kanapky posypte orieškovou zmesou.

Výživové údaje na 100 g

energie
1089,7 kj / 259,4 kcal
tuky
10,3 g
sacharidy
32,5 g
z toho cukry
13,6 g
bielkoviny
8,0 g
soľ
0,9 g
vláknina
3,4 g