Z lososa odstráňte kožu. Cviklu najemno nastrúhajte do uzatvárateľnej misky. Pridajte soľ a cukor a všetko premiešajte. Lososa dôkladne obaľte v zmesi a nechajte ho marinovať v chladničke minimálne 24 hodín.
Na druhý deň vyberte lososa, opláchnite ho vodou a usušte.
Na panvicu dajte prepustené maslo, mak, sezam a nahrubo nasekané lieskové oriešky. Zmes chvíľu restujte, aby boli oriešky mierne chrumkavé.
Z ražného chleba nakrájajte štvorčeky alebo pomocou formičiek na vykrajovanie vykrojte kolieska. Na každé koliesko dajte pomocou vrecka s ozdobnou špičkou Lučinu a na ňu položte niekoľko lístkov šalátu. Lososa nakrájajte na tenké plátky a naaranžujte na kanapky. Nakoniec kanapky posypte orieškovou zmesou.