title
jogurtovy-dip-s-bryndzou_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčieho mlieka
(0 z 1 hodnotenia)

Jogurtový dip s bryndzou

10 min
6 porcií

Budete potrebovať

  • 1 ks
  • 400 mljogurt
  • 1 polievková lyžicamajonéza
  • 2 polievková lyžicapažítka
  • 1 polievková lyžica
  • 1 polievková lyžicapetržlenová vňať
  • 0.50 strúčikcesnak
  • soľ a čierne korenie
Liptov_Bryndza_125g_1245x915px.jpg
  1. Suroviny zmiešame a necháme 30 minút vychladnúť v chladničke. 
  2. Dipom prelejeme varené kuracie mäso, varený hovädzí jazyk a vajíčko na tvrdo, všetko pokrájané na 5 mm pásiky. Podávame s potočnicou lekárskou (dá sa nahradiť listovým šalátom) a cherry paradajkami.

Výživové údaje na 100 g

energie
896,0 kj / 213,3 kcal
tuky
17,5 g
sacharidy
3,5 g
z toho cukry
2,1 g
bielkoviny
10,7 g
soľ
1,8 g
vláknina
0,3 g