title
image002.jpg
liptov.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Jednohubky s Parenicou a karamelizovanou cibuľkou na doštičke

50 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 1 ksbageta
  • 2 ksLiptov Parenica
  • 3 ks veľkécibuľa
  • 2 lyžiceolivový olej
  • 1 lyžicemaslo
  • 2 lyžicehnedý cukor
  • 2 lyžicebalzamikový ocot
  • soľ a čierne korenie
Liptov_Bryndza_125g_1245x915px.jpg
  1. Cibuľu nakrájame na tenké plátky. Na panvici na strednom plameni zohrejeme olivový olej a maslo. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme približne 10 minút, dokiaľ nezmäkne. Potom pridáme hnedý cukor, balzamikový ocot, štipku soli a čierneho korenia. Pokračujeme vo varení na miernom ohni ďalších 15 – 20 minút, dokiaľ cibuľa nezíska sýtu zlatú farbu a karamelovú konzistenciu, občas premiešame, aby sa nepripaľovala.
  2. Medzitým nakrájame bagetu na tenké plátky, položíme ich na plech, pokvapkáme olivovým olejom a dáme do predhriatej rúry na 180 °C na 5 – 7 minút, dokiaľ nie sú mierne zlaté a chrumkavé. Keď sú plátky bagety opečené, necháme ich mierne vychladnúť a pridáme na ne karamelizovanú cibuľu.
  3. Parenicu natrháme na vlákna, nasypeme na bagety a zapichneme do nich špáradlo. Posypeme čerstvým tymianom. Podávame na doštičke.

! Náš tip !

Bagetky môžete pod cibuľkou ešte natrieť tenkou vrstvou Lučiny Smotanovej.

Výživové údaje na 100 g

energie
851.4 kj / 202.7 kcal
tuky
10.9 g
sacharidy
16.2 g
z toho cukry
6.4 g
bielkoviny
9.8 g
soľ
1.1 g
vláknina
1.3 g