Cibuľu nakrájame na tenké plátky. Na panvici na strednom plameni zohrejeme olivový olej a maslo. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme približne 10 minút, dokiaľ nezmäkne. Potom pridáme hnedý cukor, balzamikový ocot, štipku soli a čierneho korenia. Pokračujeme vo varení na miernom ohni ďalších 15 – 20 minút, dokiaľ cibuľa nezíska sýtu zlatú farbu a karamelovú konzistenciu, občas premiešame, aby sa nepripaľovala.
Medzitým nakrájame bagetu na tenké plátky, položíme ich na plech, pokvapkáme olivovým olejom a dáme do predhriatej rúry na 180 °C na 5 – 7 minút, dokiaľ nie sú mierne zlaté a chrumkavé. Keď sú plátky bagety opečené, necháme ich mierne vychladnúť a pridáme na ne karamelizovanú cibuľu.
Parenicu natrháme na vlákna, nasypeme na bagety a zapichneme do nich špáradlo. Posypeme čerstvým tymianom. Podávame na doštičke.
! Náš tip !
Bagetky môžete pod cibuľkou ešte natrieť tenkou vrstvou Lučiny Smotanovej.