Pripravte si plech s vyšším okrajom. Vymastite ho maslom a vysypte mletými vlašskými orechmi. Na ne v rovnomernej vrstve rozložte plátky jabĺk. Rúru zohrejte na 180 °C.
Na cesto v mixéri vyšľahajte maslo s cukrom na svetlú penu a postupne do nej pridávajte žĺtok. Preosejte múku s práškom do pečiva a postupne pridávajte do žĺtkovo-maslovej peny.
Do cesta prilejte toľko mlieka, aby vám vzniklo stredne husté a hladké cesto. Medzitým vyšľahajte bielky na tuhý sneh a potom ho veľmi zľahka zapracujte do cesta. Cesto nalejte na plech s pripravenými jablkovými plátkami, rozotrite ho a pečte cca 25 minút.
Po upečení nechajte koláč dobre vychladnúť, potom ho vyklopte.
Vyšľahajte maslo s Lučinou, cukrom a troškou smotany. Lučinovým krémom potrite koláč a posypte vlašskými orechmi. Nechajte ho dobre stuhnúť v chladničke. Pri podávaní nakrájajte na rezy.
! Náš tip !
Namiesto orechov môžete použiť kokos. Pri príprave Lučinového krému dbajte na to, aby všetky suroviny mali rovnakú, izbovú teplotu.