title
jablkove-rezy-s-lucinou_1245x915px.jpg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Jablkové rezy s Lučinou

30 min + + 15 min
8 porcií

Budete potrebovať

  • 2 ksLučina Originál 100g
  • maslo na vymastenie plechu
  • 2 hrsťmleté vlašské orechy
  • 6 ksolúpané a nakrájané jablká na plátky
  • 150 gmaslo
  • 300 gtrstinový cukor
  • 4 ksvajcia (žĺtky a bielky zvlášť)
  • 300 gpolohrubá múka
  • 1 ksprášok do pečiva (ideálne z vínneho krému)
  • mlieko podľa potreby
  • 250 g na krémzmäknuté maslo
  • 1 kssmotana na šľahanie
  • 1 hrsťmleté vlašské orechy
  1. Pripravte si plech s vyšším okrajom. Vymastite ho maslom a vysypte mletými vlašskými orechmi. Na ne v rovnomernej vrstve rozložte plátky jabĺk. Rúru zohrejte na 180 °C.

     
  2. Na cesto v mixéri vyšľahajte maslo s cukrom na svetlú penu a postupne do nej pridávajte žĺtok. Preosejte múku s práškom do pečiva a postupne pridávajte do žĺtkovo-maslovej peny.

     
  3. Do cesta prilejte toľko mlieka, aby vám vzniklo stredne husté a hladké cesto. Medzitým vyšľahajte bielky na tuhý sneh a potom ho veľmi zľahka zapracujte do cesta. Cesto nalejte na plech s pripravenými jablkovými plátkami, rozotrite ho a pečte cca 25 minút.

     
  4. Po upečení nechajte koláč dobre vychladnúť, potom ho vyklopte.

     
  5. Vyšľahajte maslo s Lučinou, cukrom a troškou smotany. Lučinovým krémom potrite koláč a posypte vlašskými orechmi. Nechajte ho dobre stuhnúť v chladničke. Pri podávaní nakrájajte na rezy.

     

! Náš tip !

Namiesto orechov môžete použiť kokos. Pri príprave Lučinového krému dbajte na to, aby všetky suroviny mali rovnakú, izbovú teplotu.

Výživové údaje na 100 g

energie
1325,1 kj / 315,5 kcal
tuky
21,9 g
sacharidy
25,6 g
z toho cukry
15,9 g
bielkoviny
4,1 g
soľ
0,2 g
vláknina
1,7 g