title
hraskove-rizoto-s-udenym-syrovym-steakom_1245x915px (1).png
liptov.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Hráškové rizoto s údeným syrovým steakom

10 min
2 porcia

Budete potrebovať

  • 2 kssýrový steak Liptov
  • 1 kscibuľa
  • 2 strúčikcesnak
  • olivový olej
  • 100 mlbiele víno
  • 200 gryža arborio
  • 600 mlkurací vývar
  • 200 ghrášok
  • 3 polievková lyžicamaslo
  • 70 gstrúhaný parmezán
  • 50 gpekanové orechy
  • 30 gslanina
Liptov_Steak_75g_1245x915px.jpg
  1. Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak, ryžu a opekáme minútu.
     
  2. Vsypeme hrášok a chvíľu restujeme.
     
  3. Do panvice nalejeme víno a miešame, kým sa neodparí. Následne zmes podlejeme časťou vývaru a varíme. Vždy, keď sa nám tekutina zredukuje, pridáme vývar.
     
  4. Tento postup opakujeme, až pokiaľ ryža nie je mäkká.
     
  5. Na záver pridáme maslo, parmezán a premiešame.
     
  6. Orechy nasekáme nadrobno a slaninu nakrájame na malé kocky. Na panvici orestujeme slaninku. 
     
  7. Pridáme orechy a krátko opečieme. Odložíme bokom.
     
  8. Na záver nasucho opečieme z oboch strán syrový steak.
     
  9. Rizoto podávame posypané orechmi so slaninkou a so syrovým steakom.

Výživové údaje na 100 g

energie
753,8 kj / 179,5 kcal
tuky
10,1 g
sacharidy
13,3 g
z toho cukry
0,6 g
bielkoviny
7,1 g
soľ
0,3 g
vláknina
1,2 g