title
30a_1245x915px.png
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Herr Metalín

30 min + + 15 min
4 porcia

Budete potrebovať

Sedlčanský Hermelín Originál 100 g.png
  1. Polovicu sliviek a polovicu strúčiku cesnaku najemno nakrájajte a spoločne rozotrite na pastu. Osoľte a pridajte polovicu nadrobno nasekaného čerstvého rozmarínu. Dôkladne premiešajte.
  2. Hermelíny pozdĺžne rozkrojte, ich spodné časti potrite vzniknutou zmesou, priklopte vrškami a jemne stlačte. 
  3. Naplnené Hermelíny vložte do pohára. 
  4. Preložte ich zvyšnými slivkami, cesnakom nakrájaným na plátky a rozmarínom, zľahka posypte paprikou a pridajte badián. 
  5. Zalejte dostatočným množstvom oleja, do ktorého môžete ešte vmiešať lyžičku sladkej papriky.

Výživové údaje na 100 g

energie
1602,8 kj / 381,6 kcal
tuky
27,4 g
sacharidy
21,8 g
z toho cukry
14,6 g
bielkoviny
11,4 g
soľ
1,2 g
vláknina
3,4 g