title
4a_1245x915px.jpg
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Hermelínové mini pizze

30 min + 20 min
4 porcia

Budete potrebovať

Sedlčanský Hermelín Originál 100 g.png
  1. Spracujte si kvások, ktorý zmiešate s ostatnými surovinami a vypracujte cesto. Dajte kysnúť minimálne na 20 minút.

     
  2. Cesto rozdeľte na 8 častí (každá z nich max. 80 g) a vymodelujte z nich gule. 
     
  3. Každú guľu vyformujte na placku, ktorá bude mať o 2 cm väčší priemer, než hermelín. 
     
  4. Hermelín prekrojte horizontálne na 2 časti. Syr dajte do stredu a pritlačte, aby sa okraje pekne vytlačili. Ničím nepotierajte. Takto pripravte 8 kúskov mini pízz na plech.
     
  5. Dajte do vyhriatej rúry na 220 °C a pečte 15 – 20 minút. Keď je spodná časť cesta zafarbená dohneda – máte hotovo.

Výživové údaje na 100 g

energie
1306,6 kj / 311,1 kcal
tuky
16,7 g
sacharidy
29,1 g
z toho cukry
2,1 g
bielkoviny
10,8 g
soľ
0,6 g
vláknina
1,4 g