title
Sedlcansky_pomazanka_1245x915px.jpg
sedlcansky.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Hermelínová nátierka s vajcom a jogurtom plná bielkovín

15 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 2 ksvajce varené natvrdo
  • 2 lyžice (ideálně řecký)biely jogurt
  • 0.50 ksčervená cibuľa
  • 1 lyžice dijonskáhorčica
  • soľ a čierne korenie
  • pažítka
  • 1 ksSedlčanský Hermelín proteín
400x400 produkt (4).png
  1. Hermelín a vajcia nastrúhame najemno alebo roztlačíme vidličkou.
  2. Pridáme biely jogurt, horčicu a jemne nasekanú cibuľu.
  3. Osolíme, okoreníme a všetko dôkladne premiešame, aby vznikla hladká nátierka.
  4. Podávame s ražným chlebom, na krekroch alebo ako dip ku kúskom čerstvej zeleniny.

! Náš tip !

Ak chceme nátierku ešte výživnejšiu, pridáme lyžicu nasekaných orechov alebo trochu varenej šošovice beluga.

Výživové údaje na 100 g

energie
675.3 kj / 160.8 kcal
tuky
11 g
sacharidy
2.1 g
z toho cukry
1.4 g
bielkoviny
13.7 g
soľ
1.3 g
vláknina
0.3 g