Menu
Recepty
Články
Značky
Súťaže
Novinky
Domov >
Recepty >
Hamburger s kyslou uhorkou, plátkami eidamu a s opečenou cibuľkou
(0 z 1 hodnotenia)
Hamburger s kyslou uhorkou, plátkami eidamu a s opečenou cibuľkou
15 min
+ + 5 min
4 porcia
Budete potrebovať
300 g
mleté hovädzie mäso
1 ks
šalotka
1 polievková lyžica
horčica
soľ a čierne korenie
2 ks
žemľa
1 ks
cibuľa
listový šalát
1 ks
paradajky
2 plátky
údený eidam Liptov
2 polievková lyžica
majonéza
2 polievková lyžica
kečup
maslo
Šalotku nakrájame nadrobno a vmiešame ju spolu s horčicou do mäsa.
Vytvarujeme 2 rovnaké placky s priemerom asi 12 cm a hrúbkou 2 až 3 cm. Odložíme bokom.
Na oriešku masla opražíme cibuľku domäkka.
Žemle prekrojíme a opečieme na výpeku po cibuľke. Odložíme bokom.
Na horúcej panvici opečieme mäso, asi 3 minúty z jednej a 2 minúty z druhej strany.
Polovicu žemle natrieme majonézou, položíme na ňu list šalátu, naň mäso, cibuľku, plátok syra, paradajku a kečup.
Prikryjeme druhou polovicou žemle.
! Náš tip !
Odporúčame podávať s vínom Dunaj.
Výživové údaje na 100 g
energie
868,5 kj / 206,8 kcal
tuky
12,9 g
sacharidy
11,8 g
z toho cukry
3,1 g
bielkoviny
10,7 g
soľ
0,5 g
vláknina
1,4 g
Nech Vám neutečie žiadny recept.
Odoberajte náš newsletter.
Odoberať
Som profesionál v gastroprevádzke
Prihlásením k odberu newslettera súhlasíte s
pravidlami spracovania osobných údajov
. Kedykoľvek sa môžete z odberu odhlásiť.