title
hamburger-s-kyslou-uhorkou-platkami-eidamu-a-s-opecenou-cibulkou_1245x915px.jpg
liptov.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Hamburger s kyslou uhorkou, plátkami eidamu a s opečenou cibuľkou

15 min + + 5 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 300 gmleté hovädzie mäso
  • 1 ksšalotka
  • 1 polievková lyžicahorčica
  • soľ a čierne korenie
  • 2 ksžemľa
  • 1 kscibuľa
  • listový šalát
  • 1 ksparadajky
  • 2 plátkyúdený eidam Liptov
  • 2 polievková lyžicamajonéza
  • 2 polievková lyžicakečup
  • maslo
Eidam plátky neuzený (400x400).png
  1. Šalotku nakrájame nadrobno a vmiešame ju spolu s horčicou do mäsa.
     
  2. Vytvarujeme 2 rovnaké placky s priemerom asi 12 cm a hrúbkou 2 až 3 cm. Odložíme bokom.
     
  3. Na oriešku masla opražíme cibuľku domäkka.
     
  4. Žemle prekrojíme a opečieme na výpeku po cibuľke. Odložíme bokom.
     
  5. Na horúcej panvici opečieme mäso, asi 3 minúty z jednej a 2 minúty z druhej strany.
     
  6. Polovicu žemle natrieme majonézou, položíme na ňu list šalátu, naň mäso, cibuľku, plátok syra, paradajku a kečup.
     
  7. Prikryjeme druhou polovicou žemle.
     

! Náš tip !

Odporúčame podávať s vínom Dunaj.

Výživové údaje na 100 g

energie
868,5 kj / 206,8 kcal
tuky
12,9 g
sacharidy
11,8 g
z toho cukry
3,1 g
bielkoviny
10,7 g
soľ
0,5 g
vláknina
1,4 g