title
gurmansky-salat_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčieho mlieka
(0 z 1 hodnotenia)

Gurmánský šalát

30 min
2 porcia

Budete potrebovať

  • 1
  • 80 gmorčacie mäso
  • 1 ksšalátová uhorka
  • 2 ksžltá mrkva
  • 2 ksmrkva
  • 1 čajová lyžičkatymián
  • petržlenová vňať
  • 2 polievková lyžicaolivový olej
  • 1 polievková lyžicačervený ocot balsamico
  • 1 čajová lyžičkapráškový cukor
  • 1 polievková lyžicasójová omáčka
  • soľ
  • čierne korenie
Liptov_Bryndza_125g_1245x915px.jpg
  1. Na zálievku zmiešame cukor, malinový ocot, olej, soľ a korenie.
  2. Mrkvy a uhorky umyjeme a strúhame pozdĺžne na tenučké plátky.
  3. Mäso pokrájame na 1 cm kúsky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou a pridáme čerstvý tymian. Opečieme na panvici a krátko podusíme.
  4. Plátky zeleniny zmiešame s opečeným mäsom, zalejeme nálevom a posypeme bryndzou Liptov s údenou chuťou. Dozdobíme petržlenovou vňaťou.

Výživové údaje na 100 g

energie
265,5 kj / 63,2 kcal
tuky
3,3 g
sacharidy
5,3 g
z toho cukry
3,8 g
bielkoviny
2,9 g
soľ
0,4 g
vláknina
2,1 g