title
grilovany-polostiepok-s-brusnicovou-a-slivkovou-omackou_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Grilovaný pološtiepok s brusnicovou a slivkovou omáčkou

10 min
4 porcia

Budete potrebovať

liptov_polostiepok_600g_front_300dpi_1245x915px.jpg
  1. Pološtiepok grilujte na rozohriatej platni alebo v miske určenej na grilovanie s pridaním kvapky oleja. 
     
  2. Syr musí byť v strede, čo najviac prehriaty, aby bol lahodne ťahavý.
     
  3. Na čerstvý alebo opečený krajec chleba položíme grilovaný syr. Ako prílohu môžete použiť grilovanú zeleninu ochutenú bylinkami a olivovým olejom. 
     
  4. Podávame so studenou slivkovou omáčkou alebo s brusnicovou omáčkou.
     

! Náš tip !

TIP 1: Ak grilujete cesnak, vodorovne prerežte celú hlávku a obe polovice grilujte rezom nadol. Chuťovku vylepšíte posypaním opečenou cibuľkou. Chlieb môžete potrieť cesnakom a hotové dielo okoreniť čerstvým korením z mlynčeka.

TIP 2: Pološtiepok na gril servírujte 2-3 minúty po ugrilovaní.

TIP 3: Chuť zeleniny zjemníte pridaním nasekaných čerstvých byliniek a masla bezprostredne po ugrilovaní.