title
sedlcansky s little gem_1245x915px.jpg
sedlcansky.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Grilovaný Sedlčanský Hermelín s čiernym korením, grilovaným šalátom little gem a horčicovou zálievkou

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

Sedlčanský Hermelín na gril Originál brusinka 4x100g.png
  1. Hlávky šalátov little gem rozrežeme na polovice a umyjeme.
  2. Gril zahrejeme na strednú teplotu.
  3. Polovice šalátov natrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
  4. Šalát grilujeme reznou stranou dolu, dokiaľ sa neobjavia grilovacie prúžky a šalát mierne nezmäkne.
  5. Sedlčanský Hermelín s čiernym korením grilujeme z oboch strán, dokiaľ sa nezačne vo vnútri rozpúšťať.
  6. V plytkej miske vytvoríme zálievku zmiešaním dijónskej horčice, medu a vínneho octu.
  7. Na taniere umiestníme grilovaný šalát, naň položíme grilovaný Hermelín a všetko prelejeme horčicovou zálievkou.

! Náš tip !

K tomuto jedlu sa skvelo hodí grilovaná bagetka alebo opečený toast.

Výživové údaje na 100 g

energie
1154.2 kj / 274.8 kcal
tuky
22.9 g
sacharidy
2.9 g
z toho cukry
2.3 g
bielkoviny
14.7 g
soľ
1.5 g
vláknina
0.2 g