title
13a_1245x915px (1).png
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Grilovaný Pikant s listovým špenátom a hrozienkami

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

Sedlčanský Hermelín na gril originál se švestkovou omáčkou 4x100g.png
  1. Špenát dôkladne vyperte, zbavte hrubých stoniek a listy pokrájajte na široké pruhy. Hrozienka prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať.
     
  2. Na panvici zohrejte maslo, pridajte hrozienka a zamiešajte. Keď sa hrozienka začnú nafukovať, pridajte špenát, ½ lyžičky pikantného korenia, cukor, škoricu a podľa chuti osoľte. Podlejte vodou a miešajte, dokiaľ špenát nezvädne.
     
  3. Hermelíny potrite olejom, posypte zvyšným pikantným korením a na každý dajte štvrtinu pripraveného špenátu. Syry umiestnite na alobal, cez špenát položte kúsok papiera na pečenie a zabaľte. Grilujte z každej strany 5 až 7 minút. Hotové syry rozbaľte, preložte na tanieriky a doplňte vhodným šalátom.

Výživové údaje na 100 g

energie
1096,8 kj / 261,1 kcal
tuky
21,4 g
sacharidy
6,6 g
z toho cukry
5,7 g
bielkoviny
11,7 g
soľ
1,0 g
vláknina
0,3 g