title
17a_1245x915px (1).jpg
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Grilovaný Hermelín s višňami, vlašskými orechmi a slivkovou omáčkou

30 min + + 20 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 1 balenieSedlčanský Hermelín na grile s pikantnou slivkovou omáčkou (4x100g)
  • 200 gsušené višne
  • 100 gvlašské orechy
  • 200 mlčervené víno
  • 1 lyžicehnedý cukor
  • 4 vetvičkačerstvá bazalka
  • 4 lyžiceolivový olej
  • 1 strúčikcesnak
  • 1 štipkasoľ
Sedlčanský Hermelín na gril originál se švestkovou omáčkou 4x100g.png
  1. Višne vsypte do hrnca, zasypte cukrom, zalejte vínom a zvoľna duste asi 20 minút. Pridajte slivkovú omáčku a duste ďalej do zhustnutia.
     
  2. V strojčeku na sekanie rozsekajte najemno väčšinu orechov s bazalkou a olivovým olejom na pastu, ktorou potrite Hermelíny.
     
  3. Zabaľte ich do alobalu a grilujte z každej strany asi 5 minút. Pred podávaním zľahka opražte zvyšné orechy na panvici. Hermelíny podávajte s dusenými višňami a opečenými orechmi.

Výživové údaje na 100 g

energie
1330,6 kj / 316,8 kcal
tuky
21,0 g
sacharidy
17,9 g
z toho cukry
12,8 g
bielkoviny
10,3 g
soľ
0,8 g
vláknina
1,8 g