Grilovaný Hermelín s višňami, vlašskými orechmi a slivkovou omáčkou
30 min + + 20 min
4 porcia
Budete potrebovať
1 balenieSedlčanský Hermelín na grile s pikantnou slivkovou omáčkou (4x100g)
200 gsušené višne
100 gvlašské orechy
200 mlčervené víno
1 lyžicehnedý cukor
4 vetvičkačerstvá bazalka
4 lyžiceolivový olej
1 strúčikcesnak
1 štipkasoľ
Višne vsypte do hrnca, zasypte cukrom, zalejte vínom a zvoľna duste asi 20 minút. Pridajte slivkovú omáčku a duste ďalej do zhustnutia.
V strojčeku na sekanie rozsekajte najemno väčšinu orechov s bazalkou a olivovým olejom na pastu, ktorou potrite Hermelíny.
Zabaľte ich do alobalu a grilujte z každej strany asi 5 minút. Pred podávaním zľahka opražte zvyšné orechy na panvici. Hermelíny podávajte s dusenými višňami a opečenými orechmi.