title
16a_1245x915px (1).jpg
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Grilovaný Hermelín s perníkom a slivkovou omáčkou

30 min + + 15 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 1 balenieSedlčanský Hermelín na grile s pikantnou slivkovou omáčkou (4x100g)
  • 50 gstrúhaný perník
  • 100 gsušené slivky
  • 30 grozpustené maslo na smaženie
  • 3 ksšalotka
  • 2 lyžiceolej
  • 40 mlbrandy
  • 200 mlčervené víno
  • 1 ksškorica
  • 0.50 lyžicecitrónová kôra
  • 1 lyžicehnedý cukor
SEDLCANSKY_Na_gril_Pikantni_4x100g_1245x915px.jpg
  1. Šalotky olúpte, nakrájajte najemno a krátko osmažte na oleji. Pridajte slivky nakrájané na kocky, zalejte vínom, pridajte cukor, škoricu, citrónovú kôru, priklopte a zvoľna duste do zmäknutia. Potom primiešajte slivkovú omáčku, brandy a miešajte ďalej do zhustnutia.
     
  2. Syry rozbaľte, potrite maslom a posypte perníkom. Zabaľte do alobalu a grilujte asi 5 minút z každej strany. 
     
  3. Hotové syry podávajte so zmesou s dusenými slivkami, môžete doplniť hroznom a listovými šalátmi.

Výživové údaje na 100 g

energie
1191,1 kj / 381,8 kcal
tuky
23,1 g
sacharidy
22,0 g
z toho cukry
10,2 g
bielkoviny
12,8 g
soľ
1,0 g
vláknina
1,9 g