1 balenieSedlčanský Hermelín na grile s pikantnou slivkovou omáčkou (4x100g)
50 gstrúhaný perník
100 gsušené slivky
30 grozpustené maslo na smaženie
3 ksšalotka
2 lyžiceolej
40 mlbrandy
200 mlčervené víno
1 ksškorica
0.50 lyžicecitrónová kôra
1 lyžicehnedý cukor
Šalotky olúpte, nakrájajte najemno a krátko osmažte na oleji. Pridajte slivky nakrájané na kocky, zalejte vínom, pridajte cukor, škoricu, citrónovú kôru, priklopte a zvoľna duste do zmäknutia. Potom primiešajte slivkovú omáčku, brandy a miešajte ďalej do zhustnutia.
Syry rozbaľte, potrite maslom a posypte perníkom. Zabaľte do alobalu a grilujte asi 5 minút z každej strany.
Hotové syry podávajte so zmesou s dusenými slivkami, môžete doplniť hroznom a listovými šalátmi.