title
Lucina_francouzska-vajickova_1245x915px.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Francúzska vajíčková nátierka s dijónskou horčicou a kaparami

15 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 5 ksvajce varené natvrdo
  • 1 lyžicedijonská horčica
  • 1 lyžicemaslo
  • 1 lyžice (nasekané)kapary
  • 1 lyžicepažítka
  • soľ a čierne korenie
  • 1 ksLučina 120g
Lucina 120g bila_1245x915px.jpg
  1. Vajcia nasekáme najemno a zmiešame ich s Lučinou, mäkkým maslom a dijónskou horčicou.
  2. Pridáme kapary a nasekanú pažítku, dochutíme soľou a čiernym korením.
  3. Všetko dôkladne miešame, dokiaľ nevznikne hladká nátierka.
  4. Podávame s bagetou alebo malými croissantmi.

Výživové údaje na 100 g

energie
773.2 kj / 184.1 kcal
tuky
15.3 g
sacharidy
1.5 g
z toho cukry
0.7 g
bielkoviny
10.4 g
soľ
0.9 g
vláknina
0 g