V menšom hrnci nechajte za stáleho miešania skaramelizovať trstinový cukor. Prilejte červené víno, odparte alkohol a potom pridajte jemne nasekané sušené figy a slivky, štipku škorice a jemne nastrúhané vlašské orechy. Na miernom plameni varte asi 10 minút. Po odstavení nechajte vychladnúť.
Hermelín pozdĺžne rozkrojte napoly, na obidve polovice naneste hrubú vrstvu vychladnutej figovej pasty (zvyšok uchovajte na servírovanie), spojte dohromady a vložte do nakladacej nádoby. Pridajte vetvičku rozmarínu, rozpolené strúčiky cesnaku a niekoľko sušených sliviek. Dôkladne zalejte slnečnicovým olejom.
Hermelín servírujte na rukolových lístoch, ozdobte vlašskými orechmi, polenými čerstvými figami a sušenými slivkami z pohára. Hermelín prelejte zvyškom figovej pasty, ktorú v prípade potreby narieďte olejom z pohára.