title
dynovy-cheesecake-s-pekanovymi-orechy-a-karamelem_1245x915px.jpg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Tekvicový cheesecake s pekanovými orechmi a karamelom

90 min + + 10 min
8 porcií

Budete potrebovať

  • 5 ksLučina Smotanová
  • 2 hrsťsekané mandle
  • 1 hrsťslnečnicové semienka
  • 2 hrsťhrozienka
  • 1 ksbanán
  • 1 ksvajce
  • 1 štipkasoľ
  • 1 hrnčekpyré zo sladkých zemiakov
  • 0.40 lyžicetrstinový biely cukor
  • 0.50 lyžicekorenie piatich vôní
  • 2 lyžicecitrónová šťava
  • 2 ksvajce
  • 1 hrsťpekanové orechy
LUCINA SMETANOVA 120g_1245x915px.jpg
  1. Mandle, slnečnicové semienka a hrozienka nasekajte najemno, zmiešajte s rozmixovaným vajcom a banánom a pridajte štipku soli.
     
  2. Zmes rozprestrite do vymastenej formy s priemerom 24 cm na asi pol centimetrovú vrstvu a vytvorte asi 3-centimetrový okraj. Pečte 20 minút na 100 °C.
     
  3. Na panvici s lyžicou masla osmažte tekvicové pyré s korením piatich vôní a citrónovou šťavou a nechajte vychladnúť.
     
  4. V mixéri vyšľahajte vajcia, Lučinu a cukor, oddeľte 1/2 a do tej vmiešajte vychladnuté tekvicové pyré.
     
  5. Zmes s tekvicou dajte na korpus ako prvú vrstvu a potom prilejte druhú bielu polovicu. Jemne premiešajte. Povrch posypte pekanovými orechmi a pečte asi 40 min. na 150 °C.
     
  6. Po vychladnutí nechajte aspoň na 3 hodiny chladiť v chladničke. Pred podávaním môžete poliať karamelom.

Výživové údaje na 100 g

energie
1203,8 kj / 286,6 kcal
tuky
17,8 g
sacharidy
24,8 g
z toho cukry
22,1 g
bielkoviny
6,3 g
soľ
0,4 g
vláknina
2,1 g