title
dynove ravioli_1245x915px.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Tekvicové ravioli

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 500 gtekvica Hokkaido
  • 1 balenieLučina Kozia
  • 0.50 kscibuľa
  • 2 strúčikcesnak
  • 1 polievková lyžicasezamový olej
  • soľ
  • mleté chilli
  • 500 g chladenéravioli
  • 1 polievková lyžicamaslo
  • 16cherry paradajky
  • 4 vetvičkaoregáno
LUCINA KOZI NATURE 150_1245x915px.jpg
  1. Na prípravu tekvicových raviol najprv olúpeme tekvicu a dužinu nakrájame na malé
    kocky. Cibuľu a cesnak olúpeme, cibuľu tiež nakrájame na kocky, cesnak nasekáme. 
  2. Cibuľu spolu s cesnakom osmažíme na panvici na rozpálenom sezamovom oleji. Pridáme tekvicu
    a orestujeme. Ochutíme soľou a mletými čili papričkami.
  3. Ravioli uvaríme vo veľkom množstve osolenej vody podľa návodu na obale tak, aby boli al
    dente. Odoberieme 150 ml vody z cestovín a odstavíme nabok, ravioli scedíme a udržiavame
    teplé. 
  4. Na omáčku prelejeme vodu z cestovín do hrnca, pridáme Lučinu koziu a necháme ju
    rozpustiť vo vode.
  5. Cherry paradajky umyjeme a rozpolíme. Oregano umyjeme, usušíme, otrháme lístky
    a nasekáme nadrobno. Ravioli podávame s omáčkou a kockami tekvice. Tekvicové ravioli servírujeme ozdobené cherry paradajkami a oreganom.

Výživové údaje na 100 g

energie
589,0 kj / 140,2 kcal
tuky
5,3 g
sacharidy
17,2 g
z toho cukry
1,8 g
bielkoviny
2,8 g
soľ
0,2 g
vláknina
4,2 g