Na prípravu tekvicových raviol najprv olúpeme tekvicu a dužinu nakrájame na malé kocky. Cibuľu a cesnak olúpeme, cibuľu tiež nakrájame na kocky, cesnak nasekáme.
Cibuľu spolu s cesnakom osmažíme na panvici na rozpálenom sezamovom oleji. Pridáme tekvicu a orestujeme. Ochutíme soľou a mletými čili papričkami.
Ravioli uvaríme vo veľkom množstve osolenej vody podľa návodu na obale tak, aby boli al dente. Odoberieme 150 ml vody z cestovín a odstavíme nabok, ravioli scedíme a udržiavame teplé.
Na omáčku prelejeme vodu z cestovín do hrnca, pridáme Lučinu koziu a necháme ju rozpustiť vo vode.
Cherry paradajky umyjeme a rozpolíme. Oregano umyjeme, usušíme, otrháme lístky a nasekáme nadrobno. Ravioli podávame s omáčkou a kockami tekvice. Tekvicové ravioli servírujeme ozdobené cherry paradajkami a oreganom.