title
dynove-gnocchi-s-hribkovou-omackou_1245x915px.jpg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Tekvicové gnocchi s hríbikovou omáčkou

90 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 0.50 ksstredne veľká tekvica Hokkaido (na 150 g tekvicového pyré)
  • 120 gLučina Línia
  • olivový olej na pokvapkanie
  • 150 guvarené zemiaky
  • 100 g polohrubá celozrnná múka
  • 1 ksvaječný žĺtok
  • 1 lyžicemaslo
  • 1 kscibuľa
  • 300 gočistené čerstvé hríby (alebo šampiňóny)
  • 200 mlmlieko
  • 1 čajová lyžičkacitrónová šťava
  • soľ
  • čierne korenie
  • drvená rasca
  • petržlenová vňať
LUCINA LINIE 120g_1245x915px.jpg
  1. Najprv si pripravte tekvicové pyré. Tekvicu umyte, rozkrojte a vydlabte lyžicou. Nakrájajte ju na prúžky, naskladajte na plech vystlaný papierom na pečenie, zľahka pokvapkajte olivovým olejom a pečte do zmäknutia.
     
  2. Po vychladnutí odstráňte z dyne šupku a zvyšok dobre roztlačte vidličkou.
     
  3. Uvarené studené zemiaky nastrúhajte na jemnom strúhadle a zmiešajte so 150 g tekvicového pyré.
     
  4. Pridajte múku, žĺtok, osoľte a spracujte cesto.
     
  5. Cesto si rozdeľte na 4 diely. Z každého dielu vyvaľkajte valček s priemerom 1 až 2 cm a nakrájajte na asi 2 cm kúsky. Vytvorte guľôčky, obrátenou vidličkou ich zľahka pritlačte a stočte do valčeka. Opatrne dajte do osolenej vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, sceďte ich.
     
  6. Na masle osmažte dozlatista nadrobno nakrájanú cibuľku, pridajte pokrájané huby a restujte cca 15 minút, než začnú zlatnúť. Časť zmesi odložte nabok na ozdobu (cca ¼).
     
  7. Do omáčky pridajte asi ⅔ mlieka a krátko povarte. Osoľte ju, okoreňte, pridajte rascu a Lučinu rozmiešanú vo zvyšku mlieka. Omáčku už len mierne zohrievajte, nesmie sa variť! Dochuťte citrónovou šťavou a odstavte zo sporáka.
     
  8. Omáčku servírujte s gnocchi, restovanými hríbikmi (zmesou húb a cibuľky, ktorú ste si dali nabok) a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Výživové údaje na 100 g

energie
354,7 kj / 84,4 kcal
tuky
2,7 g
sacharidy
11,8 g
z toho cukry
1,1 g
bielkoviny
3,1 g
soľ
0,3 g
vláknina
1,3 g