title
dynovy crumble2_1245x915px.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Tekvicové crumble so syrom KS Safír

60 min + Příprava 20 minút, a 25 minút čas varenia.
4 porcia

Budete potrebovať

  • 800 gtekvica Hokkaido
  • 125 gKrál Sýrů Safír
  • 2 kscibuľa
  • 55 gcelozrnná pšeničná múka
  • 55 gmaslo
  • 2 polievková lyžicaolivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
Kral Syru_Safir_100g_400x400px.jpg
  1. Predhrejeme rúru na 200 °C.
  2. Tekvicu rozkrojíme napoly, odstránime semienka a dužinu nakrájame na malé kocky. Tekvicu nie je nutné lúpať, pretože šupka počas pečenia sama zmäkne.
  3. Nakrájanú tekvicu vložíme do zapekacej misy a pokvapkáme olivovým olejom. Okoreníme
    čerstvo namletým čiernym korením a štipkou soli a pečieme v rúre na 200 °C po dobu 10–12
    minút.
  4. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Potom ju podusíme na panvici s trochou olivového
    oleja. 
  5. Medzitým si pripravíme posýpku. Celozrnnú múku a mäkké maslo vložíme do misky
    a dobre premiesime. Posýpkovú zmes uchováme na ďalšie použitie v chladničke.
  6. Po 10–12 minútach pečenia vyberieme kocky tekvice z rúry a rozprestrieme na ne podusenú
    cibuľu a niekoľko kúskov syra KS Safír. Následne posypeme tekvicu posýpkou a navrch
    rozprestrieme plesňový syr. Pečieme ďalších 15 minút, dokiaľ nebude posýpka zlatistá.

Výživové údaje na 100 g

energie
603,4 kj / 143,7 kcal
tuky
8,5 g
sacharidy
12,6 g
z toho cukry
0,8 g
bielkoviny
3,1 g
soľ
0,4 g
vláknina
1,3 g