title
hydinova-pasteta-so-zapecenymi-korbacikmi_1245x915px.jpg
liptov.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Hydinová paštéta so zapečenými korbáčikmi

15 min
2 porcia

Budete potrebovať

  • Liptov údené korbáčiky 75g
  • 150 gkuracie prsia
  • 350 gmleté mäso
  • 70 gkuracia pečeň
  • 1 čajová lyžičkarasca
  • 2 ksvajce
  • 1 kscibuľa
  • 3 strúčikcesnak
  • 100 gvarený bravčový bôčik
  • 2 polievková lyžicaparadajkový pretlak
  • 1 čajová lyžičkapapriková pasta
  • soľ a čierne korenie
Liptov_korbaciky_80g_1245x915px.jpg
  1. Kuracie aj zmes mletého mäsa opečieme spolu s cibuľou, cesnakom, tymiánom, pretlakom a paprikovou pastou na panvici.
  2. Necháme trochu vychladnúť, rozmixujeme, pridáme vajíčka a rozmixované pečienky, soľ a korenie.
  3. Túto zmes vložíme do formy vyloženej plátkami slaninky alebo bôčika. V strede napĺňania položíme niekoľko neúdených Liptov korbáčikov do nádoby.
  4. Potom doložíme zvyškom masy, preložíme slaninkou a pečieme vo vodnom kúpeli v rúre 90 – 120 minút pri teplote 190 °C. Prajeme dobrú liptovskú chuť!

Výživové údaje na 100 g

energie
835,6 kj / 198,9 kcal
tuky
14,5 g
sacharidy
2,0 g
z toho cukry
1,3 g
bielkoviny
15,1 g
soľ
1,0 g
vláknina
0,3 g