title
cuketovy-quiche_1245x915px.jpeg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Cuketový quiche

60 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 2 ksLučina Originál 100g
  • 0.50 hrnčekcelozrnná pšeničná múka
  • 4 ksvajce
  • 150 gmaslo
  • mlieko
  • 1cuketa
  • 250 mlsmotana na šľahanie 31%
  • syr gouda
  • soľ
LUCINA SMETANOVA 120g_1245x915px.jpg
  1. Ingrediencie na cesto v miske ručne vypracujte na pekné a nelepkavé cesto. 
  2. Ak ho hneď nepoužijete, vydrží aj dva dni v chladničke. Cesto prstami rozprestrite do formy a dôkladne ním vyplňte dno a okraje formy. Nakoniec ho prepichnite vidličkou. 
  3. Zo surovín na náplň, t. j. Lučiny, smotany, vajec a soli, vymiešajte hladký krém a nalejte do vystlanej formy. 
  4. Cuketu nakrájanú na tenké pásiky zatočte do roliek a poukladajte na náplň. 
  5. Cuketa vytvorí po upečení pekné obrazce. Navrch nasypte nastrúhaný syr. 
  6. Quiche pečte v rúre na 180 °C pekne dozlatista. 
  7. Určite spoznáte, že je koláč hotový. Nevadí, ak náplň uprostred nebude úplne pevná. 
  8. Keď je vrch pekne upečený, skončili ste. Quiche podávajte vychladený.

! Náš tip !

Môžete skúsiť aj lístkové cesto. Síce to už nebude pravý quiche, ale aj tak vám bude slaný koláč určite chutiť.

Výživové údaje na 100 g

energie
1100,8 kj / 262,1 kcal
tuky
18,2 g
sacharidy
16,1 g
z toho cukry
1,7 g
bielkoviny
7,6 g
soľ
0,2 g
vláknina
3,8 g