Ingrediencie na cesto v miske ručne vypracujte na pekné a nelepkavé cesto.
Ak ho hneď nepoužijete, vydrží aj dva dni v chladničke. Cesto prstami rozprestrite do formy a dôkladne ním vyplňte dno a okraje formy. Nakoniec ho prepichnite vidličkou.
Zo surovín na náplň, t. j. Lučiny, smotany, vajec a soli, vymiešajte hladký krém a nalejte do vystlanej formy.
Cuketu nakrájanú na tenké pásiky zatočte do roliek a poukladajte na náplň.
Cuketa vytvorí po upečení pekné obrazce. Navrch nasypte nastrúhaný syr.
Quiche pečte v rúre na 180 °C pekne dozlatista.
Určite spoznáte, že je koláč hotový. Nevadí, ak náplň uprostred nebude úplne pevná.
Keď je vrch pekne upečený, skončili ste. Quiche podávajte vychladený.
! Náš tip !
Môžete skúsiť aj lístkové cesto. Síce to už nebude pravý quiche, ale aj tak vám bude slaný koláč určite chutiť.