Nastrúhame cuketu najemno a dôkladne z nej vytlačíme prebytočnú vodu.
Vo väčšej mise zmiešame cuketu s vajcom, múkou, soľou a čiernym korením, dokiaľ nevznikne kompaktné cesto.
Na panvici s trochou oleja opečieme malé lievance z oboch strán dozlatista.
Medzitým si pripravíme hráškové pesto – všetky ingrediencie (napr. hrášok, parmezán, olej, cesnak, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie) vložíme do mixéra a rozmixujeme dohladka.
Hotové lievance necháme mierne vychladnúť, potom na každý z nich dáme lyžičku Lučiny Nadýchanej a navrch trochu hráškového pesta.
Ozdobíme žeruchou, výhonkami alebo mikrobylinkami a servírujeme.
! Náš tip !
Výborne chutia teplé i studené – ideálne ako predjedlo alebo súčasť veľkonočného brunchového taniera.